PKK'nın mayıncısı Mardin'de yakalandı

Mardin'in Derik ilçesinde yakalanan kadın teröristin kimliği belli oldu. Valilikten yapılan son dakika açıklamasına göre Zana Mardin kod adlı Zilan Demir olduğu belirlenen teröristin örgütün mayın ve bombacısı olduğu tespit edildi.

Mardin Valiliğinin açıklamasına göre, İl Jandarma Komutanlığınca örgütün Gap-Rıha kırsalı olarak nitelediği bölgede İHA desteği ile yapılan taramada bir kişinin sırt çantalı, silahlı şekilde hareket ettiği belirlendi.

Bölgeye sevk edilen komandolar, söz konusu kişiyle Mardin-Şanlıurfa sınırında Yenidardağan Mahallesi kırsalında temas kurdu. Komandoları bir anda karşısında gören terörist teslim ol çağrılarına uyarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Yapılan araştırmada, kadın teröristin "Zana Mardin" kod adlı Zilan Demir olduğu ve sözde Bagok kırsalında terör örgütü PKK'nın "mayın ve bombacısı" olarak görev yaptığı tespit edildi.

Teröristin üzerinde yapılan aramada kalaşnikof piyade tüfeği, iki el bombası ve çok sayıda mühimmat ile yaşam ve örgütsel doküman ve malzemeler ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada Mardin'in Derik ilçesinde bir teröristin sağ olarak ele geçirildiğini duyurmuştu.

PKK'nın mayıncısı Mardin'de yakalandı ile ilgili etiketler Mardin PKK terörist bombacı mayıncı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.