Pendik'te yaşanan rehine krizi sona erdi!

Pendik'te Melek Aknil Çok Programlı Lisesi'nde okul aile birliğinde görevli bir kadın uzman çavuş olduğu belirtilen nişanlısı tarafından rehin alındı. Yaklaşık 2 saat süren rehine krizi sona erdi. Rehin alınan kadın kurtarılırken, şahıs da gözaltına alındı.

Saat 13.00 sıralarında Pendik Melek Aknil Çok Programlı Anadolu Lisesi’ne gelen Uzman erbaş Umut K. okul aile birliğinde kayıt işlemlerinde görevli olduğu öğrenilen ve adının Hümeyra olduğu belirtilen nişanlısını silahla rehin aldı.

Olay yerine müzakere görevlileri ile Özel Harekat Timleri sevk edildi.

Çok sayıda özel harekat polisinin de bulunduğu okulda polis ekiplerinin şahsı ikna çalışmaları devam ediyor.

Nişanlısını rehin alan Umut K.'nın uzman erbaş olarak TSK'da görev yaptığı ve birliğinden kaçarak olayın yaşandığı okula öğle saatlerinde geldiği ileri sürüldü.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada rehine olayının okulun 2. katında yaşandığı, şüphelinin kadını tuvalette rehin tuttuğu belirtildi. 

İstanbul Valiliği, Pendik'teki rehine olayında müzakerelere başlandığını, ayrıca yeterli sayıda polis gücü sevk edilerek gerekli güvenlik tedbirleri alındığını duyurdu

İstanbul Valisi Vasip Şahin, ise “Müzakereler sürüyor. Şahıs okul aile birliğinde çalışan şahsı rehin aldı" diye konuştu.

2 SAATLİK KRİZ KAN DÖKÜLMEDEN SONUÇLANDI

Yaklaşık 2 saat süren rehine krizi uzman erbaşın teslim olması ile sona erdi. Rehin alınan kadın kurtarılırken, şahıs da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan U.K'nın üzerinde 2 bıçak bulunduğu ve emniyette sorgulanacağı bildirildi.

Pendik'te yaşanan rehine krizi sona erdi! ile ilgili etiketler Pendik rehine
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.