Son dakika... Paylaşımı tepki çekmişti... Bakanlık harekete geçti! İl Müdür Yardımcısı görevden alındı! Valilikten açıklama

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İl Müdür Yardımcısı'nın sosyal medyada büyük tepki çeken paylaşımı sonrası görevden alındığını açıkladı. İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada, "İlimizdeki bir kamu görevlisi tarafından yapılan ve hiçbir insani ve vicdani ölçüye sığmayacak bu çirkin paylaşımı esefle kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Twitter'da paylaşılan içeriğe bir kadın “Şu anda çok mağdur durumdayım. Şimdi çocuklarım aç kalmasınlar diye dilenmekten geliyorum. Bana ne güzel diyorlar ki, ‘Çıkma, çıkma.’ Mecbur çıkacağım. Bir gelir olmayınca ne olacak? Mecbur kendimi dışarı atacağım. Şu anda ben dilenmekten geliyorum, kim bunu biliyor? Sadece ‘çıkma’ yapıyorlar. Gelsinler evimin halini görsünler,” sözleriyle içinde bulunduğu durumu anlattı.

Son dakika... Paylaşımı tepki çekmişti... Bakanlık harekete geçti! İl Müdür Yardımcısı görevden alındı! Valilikten açıklama

Bu paylaşımı da İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür yardımcısı N.N. alıntılayarak “Geber” ifadesiyle yeniden paylaştı.

GELERN TEPKİLER ÜZERİNE TWEETİNİ SİLDİ

Görev tanımı “Kreş ve Gündüz Bakımevleri ile Çocuk Kulüpleri Birimi” olan N.N., yaklaşık 7 saat sonra, gelen tepkiler üzerine tweetini sildi.

"GÖREVDEN ALINMIŞ VE HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTIR"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da konuyla ilgili açıklama yaptı ve "Söz konusu şahıs olayın hemen akabinde görevden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır." ifadelerini kullandı.

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle:

"Bakanlığımıza bağlı çalışan bir İl Müdür Yardımcısı’nın sosyal medyada gündeme gelen çirkin paylaşımı toplumumuzun tepkisini çekmiştir.

Birlik ve beraberlik ruhumuzu yaralayıcı bir dil ve üslup devletimizin hiçbir kademesinde asla kabul edilemez.

Anne ve yavrularımız ziyaret edilerek ihtiyaçları karşılanacak ve bakanlığımız hizmet modellerinden faydalandırılacaktır. Bilinmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti’nin olduğu yerde kimse sahipsiz ve yalnız değildir.

Biz; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak tüm vatandaşlarımızın huzur, barış ve refah içerisinde birlikte yaşaması için canla başla çalışmaya devam ederek bu tür davranışlara asla izin vermeyeceğiz.

Söz konusu şahıs olayın hemen akabinde görevden alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

İSTANBUL VALİLİĞİ: HAKKINDA TAHKİKAT BAŞLATILMIŞTIR

İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Nail N. Twitter paylaşımı sonrası görevinden alındı. İstanbul Valiliği, "İlimizdeki bir kamu görevlisi tarafından yapılan ve hiçbir insani ve vicdani ölçüye sığmayacak bu çirkin paylaşımı esefle kınıyoruz" açıklaması yaptı.

Nail N.'nin tepki çeken paylaşımı ile valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı (Nail N), şahsi twitter hesabından yapılan çirkin paylaşımı nedeniyle, Bakanlık makamınca görevden alınmış ve hakkında tahkikat başlatılmıştır. İlimizdeki bir kamu görevlisi tarafından yapılan ve hiçbir insani ve vicdani ölçüye sığmayacak bu çirkin paylaşımı esefle kınıyoruz. Her vatandaşımızın hiçbir ayrımcılığa tabi olmadan, devletimizin bütün imkanları ve kamu hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için gece gündüz demeden görev yapmaya devam edeceğiz"

VALİ YERLİKAYA'DAN ANLAMLI TELEFON

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya sosyal medyada çirkin paylaşıma maruz kalan aileyi telefonla arayarak üzüntülerini dile getirdi. Aileye gerekli yardımın yapıldığı öğrenildi.

 

 

Son dakika... Paylaşımı tepki çekmişti... Bakanlık harekete geçti! İl Müdür Yardımcısı görevden alındı! Valilikten açıklama ile ilgili etiketler Koronavirüs kovid-19 covid-19 corona
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.