Paşinyan'a suikast girişimi engellendi

Uluslararası ajansların geçtiği son dakika haberine göre; Ermenistan Başbakanı Paşinyan'a düzenlenmeye çalışılan suikast engellendi. Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi, suikast ve hükümete yönelik darbe girişimin önlendiğini duyururken, Vatan Partisi Lideri Artur Vanetsyan Paşinyan'a yönelik suikast girişimi gerekçesiyle gözaltına alındığı ortaya çıtı.

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi Paşinyan'a suikast ve hükümete darbe girişimine ilişkin yazılı bir açıklama yayınladı.

Açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Hükümet karşıtı görüşlere sahip olan, Başbakanın dış ve iç politikaları ile hemfikir olmayan Sünik bölgesinin sakini A.M. adlı kişi, Karabağ’daki çatışma bölgesinde silah ve mühimmatın varlığından yararlanarak çok miktarda silah, cephane ve patlayıcıyı depoladı.

Ayrıca söz konusu şahıs Ermenistan ve Artsah'da (Karabağ) faaliyet gösteren hükümet karşıtı görüşlere sahip parti liderleri, siyasiler ve yanlılarıyla iktidarı ele geçirmek için yasadışı olarak depolanan silah ve mühimmatın kullanılması, Başbakan'ın faaliyetlerini yasalara aykırı olarak hayatına son verilmesi ve hükümetin yetkilerini gasp edilerek sona erdirilmesi konusunda anlaşmaya vardı."

Hükümet karşıtı görüşlere sahip parti liderlerinin, politikacıların ve destekçilerinin eski üst düzey bürokratların bir devlet adamına suikast ve iktidarın gasp edilmesine yönelik girişim hazırlığında olduğu belirtilen açıklamada “Hazırlık halindeki ağır ceza suçları, Ulusal Güvenlik Servisi tarafından tespit edilerek önlendi." denildi.

Açıklamaya göre darbe hazırlığında oldukları şüphesiyle gözaltına alınan isimler, Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi eski başkanı ve muhalif "Vatan" partisinin lideri A.V , Cumhuriyetçi Parti'nin parlamentodaki eski grup başkanı V.B , Taşnaksutyun (Ermeni Devrimci Federasyonu) üyesi A.A. ve Sisian Gönüllü Müfrezesi komutanı A.M.

Açıklamada isimlerin başharfleri kullanılsa da Vatan Partisi lideri Artur Vanetsyan, Cumhuriyetçi Parti'den Vagram Bagdasaryan'ın gözaltına alındığı gelen bilgiler arasında.

Vanetsyan'ın avukatı Lusine Sahakyan, müvekkilinin darbe girişimi ve Başbakan Nikol Paşinyan'a suikast düzenlemekle suçlandığını açıkladı.

Paşinyan'a suikast girişimi engellendi ile ilgili etiketler Ermenistan paşinyan suikast
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.