"Sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır."

ÖSYM bir öğrencinin Kunduz'a gönderdiği belirtilen sorulara ait fotoğrafları paylaşması ile ilgili soruşturma başlattı. ÖSYM'den yapılan açıklamada, "TYT'den sonra sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır. Yarın YKS’nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır." denildi.

İlk kez SuperHaber'in YKS'de hile mi yapıldı? sorusu ile gündeme getirdiği bir öğrencinin bilemediği soruların fotoğraflarını çekip Kunduz programına göndererek yardım aldığına ilişkin iddia üzerine ÖSYM'den açıklama geldi.

ÖSYM iddiaya ilişkin olarak, "TYT'den sonra sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır." denildi. 

ÖSYM soru kitapçıklarının yayımı ile ilgili olarak da "Yarın YKS’nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır." bilgisi verildi.

ÖSYM Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sınav tamamlandıktan sonra, sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Paylaşımlarda kitapçık numarası da belli olup sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır. Yarın YKS'nin tüm oturumları tamamlandıktan sonra planlandığı gibi soruların tamamı kamuoyuyla paylaşılacaktır. ÖSYM Başkanlığı olarak yarın gerçekleştireceğimiz AYT ve YDT oturumlarında tüm adaylarımıza başarılar dileriz."

 

"Sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır." ile ilgili etiketler ÖSYM TYT YKS kunduz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.