Son dakika... Organize suç örgütlerine "hijyen" operasyonu: 'Hanımağa' serbest bırakıldı

Son dakika... Organize suç örgütlerine yönelik düzenlenen "hijyen" operasyonunda gözaltına alınan Hanımağa olarak bilinen Güniz Akkuş serbest bırakıldı. İstanbul'da gözaltına alınan 4 kişi de ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakılırken, 5 kişinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Son dönemde özellikle organize suç örgütü liderleri lehine ve aleyhine olmak üzere iki grup halinde sosyal medya paylaşımlarında bulunarak birbirlerini ölümle tehdit ettikleri belirlenen kişilere yönelik 7 ilde düzenlenen operasyonda aralarında "Hanımağa" olarak bilinen Güniz Akkuş'un da olduğu 10 kişi gözaltına alındı.

Son dakika... Organize suç örgütlerine "hijyen" operasyonu: 'Hanımağa' serbest bırakıldı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suç dünyasında faaliyet gösterip ulusal organize suç örgütü liderleri lehine ve aleyhine olmak üzere iki grup halinde sosyal medya paylaşımlarında karşılıklı ölümle tehdit ederek toplumun genel olarak huzuru ve asayişini bozan bazı kişileri tespit etti.

13 şüpheliyi yakın takibe alan polis, İstanbul, Ankara, Adıyaman, Antalya, Bursa, Kocaeli ve Mersin olmak üzere toplam 7 farklı ilde operasyon düzenlendi.

"Hijyen" adı verilen operasyonda şu ana kadar 10 kişi gözaltına alındı. Operasyonda silah ve suç unsurlarının da ele geçirildiği öğrenildi.

Operasyon kapsamında Mersin'de gözaltına alınan Güniz A.'nın Ankara'da SEGBİS ile ifadesi alındı. Güniz A. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Öte yandan İstanbul'da gözaltına alınan 4 kişi de ifadelerinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı. Gözaltında olan 5 şüphelinin işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Son dakika... Organize suç örgütlerine "hijyen" operasyonu: 'Hanımağa' serbest bırakıldı - Resim : 2

GÜNİZ AKKUŞ KİMDİR?

Güniz Akkuş, 15 yaşına kadar ailesiyle Almanya'da yaşadı. Tatil için geldiği Antalya'da gördüğü motorlu polis ekipleri Yunuslar'a hayran kalan Akkuş, polis olmaya karar verdi. Almanya'daki arkadaş çevresinden hoşlanmayan ailesi, Türkiye'ye gelerek polis olmasına razı oldu.

Arkadaşları tarafından hızlı atak ve başına buyruk biri olarak tanımlanan Güniz Akkuş, takıştığı amirinin açtırdığı soruşturmanın ardından Kilis'e sürgün edildi. Daha sonra da aynı amirini tehdit ettiği için meslekten ihraç edildi.

Hanımağa lakaplı Güniz Akkuş, görevden ihraç edildikten sonra İstanbul'a döndü. Suç dünyasını yakından tanıyan 28 yaşındaki Güniz Akkuş, burada 20 kişilik bir haraç çetesi kurdu.

İstanbul'un eğlence mekânlarında kendini Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli emniyet amiri olarak tanıtıp haraç isteyen "Hanım ağa" önce Etiler bölgesindeki küçük barları hedef seçti.

Zamanla sosyetenin takıldığı ünlü mekânları da haraca bağladığı iddia edildi. Güniz Akkuş son olarak ünlü eğlence merkezi Reina'yı hedef seçince yakalandı.

Sosyal medyada 125 bin takipçisi olan Güniz Akkuş sık sık ilginç paylaşımları ile takipçileri şaşırtıyor. Son paylaşımlarından birinde ise corona virüse karşı ilaç geliştirdiğini iddia etti. Hatta o kadar kendinden emindi ki 'bana korona bulaştırın, ilacı içince 1 günde iyileştiğimi göreceksiniz' dedi.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

1. G.A. (İstanbul - Mersin) - 1 Adet Tabanca, 1 adet şarjör, 14 adet fişek, 1 adet POLİS ibareli Basın Kartı, 1 adet telsiz, 2 adet mühürlü poşet içerisinde boş kovan

2. C.Ç. (İstanbul) - 1 Adet Tabanca, 3 adet şarjör, 25 adet fişek, 1 adet kelepçe3. Z. Ç. (İstanbul) - 2 adet bıçak

DHA

Son dakika... Organize suç örgütlerine "hijyen" operasyonu: 'Hanımağa' serbest bırakıldı ile ilgili etiketler hanımağa güniz akkuş güniz akkuş hanımağa
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.