SON DAKİKA... Önder Karaveli: Beşiktaş teknik direktörü doğruları söyler

Önder Karaveli: "Beşiktaş teknik direktörü doğruları söyler, Önder Karaveli olarak en doğru bilgileri veriyorum. En az pozisyonu G.Saray maçında bulduk. Yenildiğimiz Konyaspor maçında da pozisyon bulduk. Oyuncu performansları için söyleyecek bir şey bulamıyorum. Oyuna hakim haline getiriyorlar ama vuruşlarda goller olmayınca, maçlar da bu şekilde bitince onların üzerinde büyük bir yük kalıyor."

Beşiktaş Teknik Direktörü Önder Karaveli, Süper Lig'in 30. haftasında Hatayspor'un 1-1 berabere kaldıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

İlk yarıda kenarları iyi kullandıklarını söyleyen Önder Karaveli, şunları söyledi:

"Sahanın merkezinden ziyade kenarlardan pozisyonlar bulmaya çalıştık ama golü merkezden şutla bulduk. Golü bulduktan sonraki bölümlerde fazlasıyla yaşadığımız top kayıpları hakimiyetimizi düşürdü. Kalemize gelen ilk topta golü yedik. Neredeyse yan top dışında Emre'nin bir kurtarışı olmadı. Necip'in sakatlığı oluştu ve Serdar ile değiştirdik. Değişikliklerle ikinci yarıda etkimiz biraz daha arttı. Pozisyonlar bulduk ama golü bulamadık. Buna benzer çok fazla maç yaşadık, tanıdığımız en iyi senaryo yaşandı. Benimle 15 maçta 6 galibiyet ve 7 beraberlik oldu. En can sıkıcı olan 7 beraberlik. Adana Demirspor'un son 15 dakikası dışında bu beraberlik maçlarında kazanacak futbol oynadık. Maçları koparamadık ama pozisyon bulmakta sorun yaşamadık."

"EN AZ POZİSYONU GALATASARAY MAÇINDA BULDUK"

"En az pozisyonu G.Saray maçında bulduk. Yenildiğimiz Konyaspor maçında da pozisyon bulduk. Oyuncu performansları için söyleyecek bir şey bulamıyorum. Oyuna hakim haline getiriyorlar ama vuruşlarda goller olmayınca, maçlar da bu şekilde bitince onların üzerinde büyük bir yük kalıyor. Vuruş performansından memnun değilim, daha iyisini yapabilirler. Genel performansta onlara söyleyecek bir şey bulamıyorum. Hiçbir maçta vazgeçmiyorlar. Kazanmak için mücadeleye devam ediyorlar. Kazanamayınca anlamı olmuyor, bütün hikaye bu."

"BEŞİKTAŞ TEKNİK DİREKTÖRÜ DOĞRULARI SÖYLER"

"Beşiktaş teknik direktörü doğruları söyler, Önder Karaveli olarak en doğru bilgileri veriyorum" diyen Karaveli; Emirhan İlhan, Kenan Karaman, Gökhan Töre ve N'Koudou'nun performansları ile Pjanic ve Welinton'un sağlık durumlarıyla ilgili şunları kaydetti:

"Emirhan İlkhan değerli oyuncumuz, altyapıda uzun yıllar oynamış, benimle A takımda şans bulmuş evladımız. Son zamanlarda kullanamadık, en fazla üzülen benim. Daha fazla sahada olsun istiyorum, arkadaşları da ilerleyen yıllarda böyle olacaktır. Hafta içi antrenmanlarında performanslar var, sadece bizim bildiğimiz durumlar var. Maçın planı var, rakip var. Bütün bunları üst üste koyup karar verdiğinizde Emirhan'ı az kullandık, her maç öncesinde Emirhan'ı kullanmak, oyuna sokabilmek üzerine arkadaşlarla konuşuyoruz."

KENAN KARAMAN NEDEN OYNAMADI?

"Kenan Karaman'ı geçen maçtaki performansından dolayı almadık' durumu yok. O günkü mağlubiyetin faturasını o oyuncuya kesmişsiniz demek olur. Son 3 maçta oyunla ilgili yaptığımız birçok şeyi yerine getirdi, en değerli gol boş kaleye attığınız goldür. Attığı gol bile küçümsendi. Birçok şeyi yerine getirdi, birçok oyuncu gibi Kenan'ın performansı da iyi değildi, oyundan çıkartmıştık. Kadroya almadık, başka oyuncuları aldık. Bazen fiziksel değil, mental olarak dinlenmeye ihtiyacı vardır oyuncunun. Kenan'ın bugün mental olarak dinlenmesi gerekiyordu. Gökhan Töre kadromuzdaki oyunculardan biri, doğru zamanda uygun olursa süre alabilir."

"N'Koudou'nun sahaya dönmesi sevindirici, performansı güzel. Rakibi çok tehdit etti, gol öncesi pozisyonlar yarattı. Süresi ancak bu kadardı, savunmaya katkı manasında Rıdvan'ın yalnız kalmasına neden oldu. Ara ona da iyi gelecektir. Oğuzhan'ın sakatlığı devam ediyor, Pjanic ve Welinton'un da sürüyor. En net dönüş yapacak, Welinton gözüküyor. Emre Bilgin de altyapıdan yetişmiş bir oyuncu. Bizim adımıza mutluluk verici. Maçın tamamını bir pozisyon hariç iyi oynadı, güven verdiğini düşünüyorum. Onun adına mutlu oldum, bunları yaşayarak öğreniyorsunuz. Golle ilgili ne yaptığını, ne yapamadığını görecektir. Beşiktaş kalesi için de Ersin kadar değerli. Türk futbolu bir isim daha kazanmıştır."

SON DAKİKA... Önder Karaveli: Beşiktaş teknik direktörü doğruları söyler ile ilgili etiketler Beşiktaş Önder Karaveli
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.