Kesinleşen 6 bakanı SuperHaber açıklıyor!

Son dakika... 24 Haziran seçimlerinden zaferle ayrılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'de yemin ederek görevine resmen başladı. Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nden de önemli isimler belli olmaya başladı. Kabinede yer alacak isimler arasında Mustafa Varank ve Muharrem Mehmet Kasapoğlu da bulunuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yemin ederek yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak resmen görevine başladı.

Yemin töreninin ardından Erdoğan'ın kurduğu yeni kabineden de ilk bilgiler gelmeye başladı.

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde Sanayi ve Kalkınma Bakanı Mustafa Varank oldu. Varank uzun yıllar Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başdanışmanı olarak Beştepe'de Erdoğan'ın yakın mesai arkadaşı olarak görev almıştı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Varank'ın ağabeyi Prof. Dr. İlhan Varank da 15 Temmuz hain FETÖ'cü darbe girişiminde şehit olmuştu.

 

SPOR BAKANI MEHMET KASAPOĞLU

Öte yandan, SuperHaber'in ulaştığı bilgilere göre, Spor Toto Teşkilat Başkanı Muharrem Mehmet Kasapoğlu da Gençlik ve Spor Bakanı olarak yeni hükümette görev yapacak.

Kesinleşen 6 bakanı SuperHaber açıklıyor!

Kasapoğlu, Spor Toto Teşkilat Başkanı olarak görev yaptığı dönemde, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağlamak amacıyla, spor yapmalarına imkan sağlayacak projeleri ile tanınıyor.

Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt genelinde sporda tesisleşmeye yönelik attığı önemli adımlarla büyük takdir toplamıştı.

MEB'E SÜRPRİZ İSİM

Ayrıca yeni kabinenin Milli Eğitim Bakanı'nı Prof. Dr. Ziya Selçuk oldu. Yaklaşık 20 yıl Gazi Üniversitesinde öğretim üyeliği yapan Selçuk kamuoyunda, "Maya Okulları Kurucusu" olarak biliniyor.

Kesinleşen 6 bakanı SuperHaber açıklıyor! - Resim : 2

ÜNİVERSİTE KURUCUSU BAKAN

Medipol Üniversitesi Kurucu Başkanı Dr. Fahrettin Koca ise yeni kabinede Sağlık Bakanı olarak görev yapacak.

ÇEVRE BAKANI, EMLAK KONUT'TAN

Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak ise yeni dönemde Murat Kurum görev yapacak. Kurum şu an  Emlak Konut Genel Müdürü olarak görev yapıyor.

Enerji, ETKB Müsteşarı, EPDK eski Kurul üyesi Fatih Dönmez ise Enerji Bakanı olarak görevlendirildi. / SuperHaber

Kesinleşen 6 bakanı SuperHaber açıklıyor! ile ilgili etiketler Mustafa Varank Mehmet Muharrem Kasapoğlu Son dakika Ziya Selçuk
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.