'CHP kazanmamam için elinden geleni yaptı'

CHP kurultayının ardından partiyle arasındaki ipler kopan ve yeni parti iddialarıyla gündeme gelen Muharrem İnce günlerdir beklenen açıklamayı yapmak için kameralar karşısına geçti. İnce, tüm iddialara cevap verdi.

Muharrem İnce, Ankara'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, bu hareketin kadrosunun alanında uzman, Türkiye sorunlarına kafa yoran, çözüm üreten kişilerden oluşacağını söyledi.

İnce, "Bu hareket gücünü de finansmanını da yönünü de milletten alacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl millet bizi finansa ettiyse yine edecektir ve bu 83 milyonun gözünün önünde olacaktır." dedi.

İşte Muharrem İnce'nin konuşmasından satır başları:

 Herkes konuştu. Bilen de konuştu, bilmeyen de konuştu. Şimdi Muharrem İnce konuşacak.

Ülkemizde enerji yönetimi sorunu vardır. Parasını ödediği savunma sistemini kullanamayan bir ülke haline geldik. Önemli olan buzdolabı olması değil buzdolabının içinin dolu olmasıdır. 

CHP 10 yılda 7 kurultay yapmıştır. Kurultay'da CHP'nin başkanı bir kaç başlık atıp gitmiştir. AK Parti çökerken CHP bir kurtarıcı rolü görmüyor ne yazık ki izliyor. Türkiye'nin sorularını ne tek adam iktidarı ne tek adam muhalefeti çözebilir.

'CHP kazanmamam için elinden geleni yaptı'

"BİZ, 4 EYLÜL'DE GÜNEŞE ÇIKACAĞIZ"

Bu millet, hiç hak etmediği acılarla, sıkıntılarla boğuşuyorken yola çıkmanın tam zamanıdır. Bu nedenle 4 Eylül'de Sivas Kongresi'nin yıl dönümünde Sivas'ta olacağız. 4 Eylül'de Memleket Hareketi'ni hep birlikte başlatacağız. Hareketin yol göstericisi, bu toprakların en büyük devrimcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olacaktır. Bizim hareketimizde asla Atatürk düşmanları olmayacaktır. Nerede olursak olalım gönlümüz her zaman Atatürk'tedir.

Gölgede kalanların gölgesi olmaz, güneşe çıkanların gölgesi olur. Biz, 4 Eylül'de güneşe çıkacağız. Sivas Kongresi'nin başladığı yerden başlıyoruz.

"CHP SEÇİMİ KAZANMAYAYIM DİYE ELİNDEN GELENİ YAPTI"

Seçim gecesi neredeydim? Zonguldak'a mitinge gidiyorum. Rıza Yalçınkaya yolda öğrendi ki milletvekili iken listeye konmamış. Tırpan çekilmiş. Takımı o yapıyor oyuna ben çıkıyorum. Sıfır moralle miting yaptırdılar bana. Kemal Bey'in reklamını neden koyuyorsunuz? Talimat veriyorlar televizyonlara reklamlarımı kesiyorlar. Kazanmayayım diye ellerinden geleni yapıyorlar.

"4 MİLYON OY SAHİPSİZ KALDI"

Sabah aldınız mı 180 bin tutanağı diye soruyorum aldık diyorlar. 13 bin sokakta CHP'nin gözlemcisi yok. 4 milyon oy yapar bu. Gece yarısı çıktı bizim genel başkan yardımcıları seçim ikinci tura kaldı diyorlar. Nerden biliyorsun. Seçim ikinci tura kalacaktı. Bana veri vermediler. 4 milyon oy sahipsiz kalmıştır. 60 gün sonra seçim değerlendirme toplantısı yapıyorlar ben çağrılmıyorum.

"O ZAMAN CHP'NİN İKTİDARA YÜRÜMESİ HAYALDİR"

CHP tam da iktidara yürürken Muharrem İnce bunu neden yaptı? Erdoğan'ın eski arkadaşlarından birini cumhurbaşkanı yapacaksak ben ona CHP demem ki? Bizim genel başkanın böyle bir iddiası var mı? Böyle bir iddiası yok. O zaman CHP'nin iktidara yürümesi hayaldir. İktidara yürüyormuş da ben engel oluyormuşum.

"KÜRTLERİ YOK SAYAMAZSINIZ"

Adaylarımız seçimlerde başarılıydı çok doğru. Ama unutmayın İstanbul'u Ankara'yı bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı. Ama CHP seçimden sonra onlara bir teşekkür edemedi. Adaylarımız iyi bir çalışma yaptı ama Kürtleri yok sayamazsınız.

"AYRILIRSAM CHP'Yİ KURTARMAK İÇİN AYRILIRIM"

Ben burdayım, Millet İttifakı'nın içindeyim, niye böleyim. Futbolun kuralları ile basketbol oynayamazsın. 50+1 sisteminde bölme diye bir şey olmaz. Dolayısıyla söylenen sözler doğru değildir.  Ayrılsam bile Cumhuriyet Halk Partisi'ni yıpratmak için değil, kurtarmak için ayrılırım; tıpkı Atatürk'ün işgal altındaki o zamanki başkentimiz İstanbul'u kurtarmak için ayrılıp Ankara'ya gitmesi gibi...

"BEN ERDOĞAN'IN YERİNDE OLSAM..."

Muharrem İnce 8 puanı HDP'lilerden, İYi Parti'den AK Parti'den aldı. Oylar bana geldi. Ben AK Parti ve MHP'den oy alabilen bir adamım. Millet ittifakı'nın içinde de olduğuma göre sarayın beni desteklemesi söz konusu değildir. Ben Erdoğan'ın yerinde olsam Muharrem İnce'yi desteklemem.

Yandaş medyaya gelince bana olan ilginiz gözlerimi yaşarttı. Bir gün ekranlarınızı ve sayfalarınızı bana kapatacağınızı biliyorum. Anketler, 30,6'yı 50+1 olursa memnun olurum.

"KURULTAY MESELESİNİ TAKMADIM"

'Kurultayda saygısızlık yapıldı Muharrem İnce'ye onun için parti kuruyor' diyorlar, arkadaşlar ben çoçuk muyum, ben hiç takmadım. Ama partide ilkeler çiğneniyor, ben buna karşıyım. İzmir'de bir genç kardeşim hakaret etmiş bana, gözlerenden öperim. Elinde Maraş'ın kanı bulunan biri ortada geziyor.

"İKİNCİ AÇIKLAMAMI CUMHURİYET BAYRAMI ÖNCESİ YAPACAĞIM"

Gölgede kalanların gölgesi olmaz, güneşe çıkanların gölgesi olur. İkinci açıklamamı da Cumhuriyet Bayramı öncesi yapacağım.

'CHP kazanmamam için elinden geleni yaptı' - Resim : 2

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 25 Ağustos'ta başlayan ve iki gün boyunca süren 37. Olağan Büyük Kurultayı ardından partiyle arasındaki ipleri kopardığı belirtilen Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddiaları gündeme gelmişti.

KILIÇDAROĞLU'NUN SÖZLERİ

CHP'nin kurultayında Muharrem İnce’ye salonda en arkanın 3 önündeki koltuğun verilmesi ve kurultayda CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı konuşma bardağı taşıran son damla oldu.

 Kılıçdaroğlu, kurultayda yaptığı konuşmada, "31 Mart yerel seçimlerinde duvarın arkasına geçtik. O duvarı şimdi dostlarımızla birlikte ve milletimizin ferasetiyle parça parça yıkacağız." ifadelerini kullanmıştı.

İSİM VERMEDEN CEVAP VERDİ

İnce ise, Kılıçdaroğlu'na karşılık olarak isim vermeden Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Değişime imza veren Milletvekillerini, Belediye Başkanlarını, Kurultay Delegelerini dışla sonra dostlarınla hayal kur. Bölücü olan kim?'' dedi.

"CHP TABELASI ONLARA KALSIN"

Kurultay'da tuvalet kenarında oturtulan İnce'nin, 'Dostlarla birlikte iktidara geleceğiz' sözlerine büyük tepki gösterdiği ve yeni bir parti kurma hazırlığında olduğu iddia edilmişti. İnce arkadaşlarına, "CHP tabelası onlarda kalsın. Biz 1919 ruhuyla hareket edeceğiz" dediği de belirtilmişti.

Tüm bu yaşananların ardından Muharrem İnce'nin yeni parti kuracağı iddiaları gündemi daha çok meşgul etmeye başladı.

 

5 İLDE ANKET YAPTIRDI

Muharrem İnce kongre bittikten sonra kendisine yakın Şahin Öztürk'ün Çağdaş Araştırmalar Merkezi'ne bir anket yaptırdı. Bu anket, İstanbul, Ankara, Eskişehir, Antalya ve İzmir'de 4 bin 500 kişi ile yüz yüze yapıldı. CHP'ye oy verilmiş kişilere iki soru soruldu.

'CHP'nin genel başkanı kim olmalı?' diye soruluyor. Cevapların yüzde 54.5'i 'İnce olmalı' diyor, yüzde 16'sı 'Kılıçdaroğlu' diyor. Geri kalanları da İmamoğlu'nun ismini veriyor. 'İnce parti kurarsa oy verir misiniz?' diye soruluyor. Yüzde 9'u oy verebileceğini söylüyor.

İKİNCİ ARAŞTIRMA DAHA

Bunun dışında iki araştırma daha yapılıyor. Bunlardan birinde 'İnce oy veririm' diyenlerin oranı yüzde 8, diğerinde ise yüzde 14 olduğu sonucuna ulaşılıyor"

Yeni parti iddiaları konuşulmaya devam ederken İnce SuperHaber yazarı Nuran Yıldız'a konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İktidara da muhalefete de karşıyım" diyerek kafaları iyice karıştırdı.

 

"PARTİ KURMAYACAĞIM"

Geçtiğimiz günlerde yeniden açıklama yapan Muharrem İnce, parti kurmayacağını, Fransa Cumhurbaşkanı Macron örneğindeki gibi partisiz bir hareket başlatacağını söyledi. İnce'nin bu açıklamaları "Cumhurbaşkanı adayı olacak" şeklinde yorumlanırken nasıl yapacağına dair hala soru işaretleri bulunuyor.

 

 

 

'CHP kazanmamam için elinden geleni yaptı' ile ilgili etiketler CHP Kurultay Muharrem İnce yeni parti iddiası
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.