Son dakika... MEB'den öğrencilere "Zoom" uyarısı

Son dakika... Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB), öğretmenlerin uzaktan eğitim kapsamında kullandıkları programlar üzerinden dolandırıldığının iddia edilmesinden sonra 'Zoom' açıklaması geldi.

Bakanlık açıklamasında, "EBA dışındaki platformlar üzerinden sanal sınıf uygulaması yapılması halinde, bu platformlara kullanıcılar sosyal medya hesapları aracılığıyla giriş yapmamalı, öğrencilerimizin kameraları zorunlu olmadıkça kapalı olmalı" ifadesine yer verildi.

 

İŞTE MEB TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA:

"Uzaktan eğitim sürecinde öğretmenlerimizin kendi imkanlarıyla eriştiği söz konusu bazı yazılımlar üzerinden; "Öğretmenlerin maaşlarından para çekilmesi üzerine Sayın Bakanımızın bu konuda İl Müdürlerini acil toplantıya çağırdığı" yönündeki iddialar gerçek dışıdır. Uzaktan eğitim sürecinde olası işlem hataları ve siber güvenlik konularında il müdürlerimiz ve okul yönetimlerimiz üzerinden tüm öğretmenlerimizi bilgilendirmekteyiz.

ÖĞRETMENLERİMİZE YAPILAN BİLGİLENDİRME

Canlı Sınıf uygulamalarında herhangi bir sorun yaşanmaması için öğretmenlerimizin öğrencileriyle uzaktan sanal ortamda ders yapmak amacıyla 8. sınıflar, lise hazırlık sınıfları ve 12. sınıflar için sadece EBA Canlı Ders özelliğini kullanması gerekmektedir. Bu sayede öğrencilerimizin kişisel verileri başka platformlara taşınmamış olacaktır.

Canlı Ders özelliğindeki görüntü kayıtları kişisel olmakla birlikte sistem görselleri kullanımı Bakanlığımızın onayına tabiidir. Tanıtım amaçlı görüntü ve fotoğraf paylaşımı ihtiyacı olduğunda Bakanlığımız sosyal medya hesaplarındaki paylaşımlarından istifade edilmesi hususunda hassasiyet gösterilmelidir.

KENDİ SOSYAL MEDYA HESAPLARI ARACILIĞIYLA GİRİŞ YAPILMAMALI

Bununla birlikte diğer sınıf seviyeleri için EBA Canlı Sınıf uygulaması ülke genelinde kullanıma açılana kadar EBA dışındaki platformlar üzerinden sanal sınıf uygulamaları yapılması halinde, bu platformlara kullanıcıların kendi sosyal medya hesapları aracılığıyla giriş yapılmamalı, öğrencilerimizin kameraları zorunlu olmadıkça kapalı olmalı, sadece zorunlu hallerde kamera açılmalı ve bu işlemi yapmaya sadece öğretmen yetkili olmalı, öğretmenler ve öğrenciler tarafından ders esnasında hiçbir şekilde kişisel veriler kaydedilmemeli ve hiçbir platformda paylaşılmamalıdır."

ZOOM UYGULAMASI NEDİR?

Koronavirüs nedeniyle evden çalışmak zorunda kalan milyonlarca insan, video konferans programlarına olan talebin bir hayli artmasına neden oldu. Bu uygulamalardan biri olan Zoom; çevrimiçi toplantıları, sohbetleri ve mobil işbirliğini birleştiren bir uzaktan konferans hizmeti sunuyor.

PİYASA DEĞERİ 16 MİLYAR DOLARA KADAR YÜKSELDİ

9 yıl önce Çin asıllı ABD vatandaşı Eric Yuan tarafından kurulan şirket, o tarihten bu yana çeşitli iş ve eğitim toplantıları için kullanılıyor. 2015 yılında Zoom'da düzenlenen konferanslara katılan kişi sayısı 40 milyona ulaşırken, şirket geçtiğimiz yıl halka arz edildi ve piyasaya değeri 16 milyar dolara kadar yükseldi.

KORONAVİRÜS SÜRECİNDE KULLANICI SAYISINI KATLADI

Koronavirüs nedeniyle evden çalışmak zorunda olan insanlar, bir anda Zoom'un kullanıcı sayısının katlanarak artmasına neden oldu. Ancak bu durum, bazı gizlilik endişelerini de beraberinde getirdi.

ZOOM GELEN TEPKİLER ÜZERİNE FACEBOOK KODLARINI KALDIRDI

Zoom uygulamasını inceleyen uzmanlar, uygulamanın içerisine yerleştirilmiş Facebook kodları buldu. Bu durum, kullanıcı verilerinin Facebook ile paylaşıldığı iddialarına neden oldu. Ardından Zoom, gelen tepkiler üzerine güncelleme yaparak Facebook kodlarını kaldırdı.

ZOOM ÇAĞRILARI ÇİN ÜZERİNDEN YÖNLENDİRİLİYOR

Ayrıca Kuzey Amerika'dan yapılan bazı Zoom çağrılarının, Çin üzerinden yönlendirildiği ortaya çıktı. Zoom her ne kadar bunu sunucuları yormamak için yaptığını söylese de birçok ülkenin Çin'e güvenmemesi, uygulamanın itibarını yeniden sarstı. Ayrıca New York'taki yetkililer, şehirdeki uzaktan eğitimler için Zoom uygulamasının kullanımına izin verilmeyeceğini açıkladı.

Son dakika... MEB'den öğrencilere "Zoom" uyarısı ile ilgili etiketler MEB Koronavirüs covid-19 kovid-19 corona zoom
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.