Son Dakika: Maske Zorunluluğu Kalktı Mı? Kararlar Sıra İle Açıklandı

Dünyada 2 seneye yakın zamandır etkisi süren koronavirüs salgınında, dünya genelinde tespit edilen rakam 175 milyonu aşmış iken, hayatını kaybeden kişi sayısı 4 milyona yaklaşmış durumda. Yaklaşık 13 milyon kişiye yakın hastanın covid-19 tedavisi ise devam ediyor.

Dünyada 2 seneye yakın zamandır etkisi süren koronavirüs salgınında, dünya genelinde tespit edilen rakam 175 milyonu aşmış iken, hayatını kaybeden kişi sayısı 4 milyona yaklaşmış durumda. Yaklaşık 13 milyon kişiye yakın hastanın covid-19 tedavisi ise devam ediyor.

Son Dakika: Maske Zorunluluğu Kalktı Mı? Kararlar Sıra İle Açıklandı

Pandemiyle mücadelede bir çok ülke maske takma, sosyal mesafe, sokağa çıkma yasağı gibi tedbirler uyguluyor. Kısa bir süre önce covid-19'un aşı'sı bulunmasıyla dünya genelinde uygulanan tedbirlerin genişletilmesiyle eve kapanan kişiler rahat bir nefes aldı.

Covid-19 Aşısı Hangi Aşamada

 

Türkiye yaş ve meslek grubundan başlayarak aşılama çalışmalarına hız vermiş durumda. Her geçen süre içinde birçok kişi ve grup aşı yapılacaklar listesine ekleniyor. Ülkemizde maske zorunluluğu devam ediyor ancak yerli aşı çalışmalarında yaşanan olumlu gelişmeler kısa zamanda maske zorunluluğunun kaldırılması söz konusu olacak.

Son Dakika: Maske Zorunluluğu Kalktı Mı? Kararlar Sıra İle Açıklandı - Resim : 2

Bu güne kadar Sağlık çalışanları, öğretmenler ve polis gibi meslek gruplarında başlayan aşılama çalışmalarına yeni meslek grupları da eklendi. Ülkemizde bu güne kadar 33 milyona yakın doz aşı uygulanırken, bu haftadan itibaren aşı yapılacaklar listesine 40 yaş ve üzeri kişiler ve yaş kısıtlaması olmadan Avukatlar, berber ve kuaförlerde dahil edildi. 

Hangi Ülkelerde Maske Zorunluluğu Esnetildi

 

Dünya Sağlık Örgütü, yaptıkları haftalık basın toplantısında, Aşıların covid-19 bulaşması durumunda hastalık ve ölümleri önlemede oldukça iyi açıklamasında bulunurken, birçok ülke açık alanlarda maske takma zorunluluğunu kaldırdı.  Aşılama oranının yüksek olduğu Abd'de aşıları tamamlanmış kişiler için açık havada maske zorunluluğu, birçok bölgede kaldırıldı. 

Son Dakika: Maske Zorunluluğu Kalktı Mı? Kararlar Sıra İle Açıklandı - Resim : 3

Avustralya'da ise havaalanı ve uçaklar dışında açık alanlarda maske takılmasına gerek görülmeyecek. Maske takma zorunluluğunun esnetildiği diğer ülkeler  Almanya, Yeni Zelanda, İsveç, Rusya Belçika ve İsrail oldu. Ülkemizde ise sağlık bakanlığının açıklamasına göre sosyal mesafeyi 2 metre olarak koruyanlar maskeyi çıkarabilir ifadesi kullanıldı.

Son Dakika: Maske Zorunluluğu Kalktı Mı? Kararlar Sıra İle Açıklandı ile ilgili etiketler maske
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.