Son dakika... Marmaris'te 5.4 büyüklüğünde deprem

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin yerin 25 kilometre altında yaşandığı belirtildi...

AFAD, saat 18.38'de Marmaris'in 244 kilometre uzaklıkta 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini açıkladı. 

Rodos adasına da yaklaşık 140 kilometre mesafede meydana gelen depremin derinliği ise 25 kilometre olarak belirtildi. 

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerif Barış yaşanan depremin Türkiye'de yaşanan depremlerle bir ilgisinin olmadığını söyledi. 

Bu depremin Türkiye'ye bir etkisinin olmadığını belirten Barış, "Marmarisin 240 güneydoğusunda olan bir deprem. Bu depremin Elazığ, Manisa, İstanbul ya da Ankara depremlerinin hiçbiri ile alakası yok. Hatta bu depremin Türkiye ile hiçbir ilgisi yok. Silivri depreminden bu yana geçen 4 aylık sürede yaşanan depremler insanlarda tedirginlik yaratsadada bu deprem dalma batma zonu diye tabir edilen fay hattında yaşandı.
Türkiye'ye bir etkisi yok. Ancak şu bilinmeli Türkiye bir deprem ülkesi. Bu nedenle depreme hazırlanmak gerekiyor. 

Asıl sorun küçük depremler değil, büyük depremler. 1970'ten bu yana Türkiye'de  7'den büyük 4 deprem var. Endişe edilecek bir durum değil. "

4,5 ŞİDDETİNDE ARTÇI 

Akdeniz'de saat 00:55'te 4,6 şiddetinde bir artçı deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre deprem Marmaris'e 152,97 kilometre uzaklıkta gerçekleşti.

Son dakika... Marmaris'te 5.4 büyüklüğünde deprem ile ilgili etiketler deprem
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.