Sigara satışı yasaklandı mı?

İçişleri Bakanlığı dün gece bir genelge yayınlayarak marketlerde zorunlu temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışını yasakladı. Küçük esnafı korumaya yönelik bu adım sonrasında sosyal medyada çeşitli iddialar ortaya atıldı. Bunlardan biri de 'sigara satışının da yasaklandığı' iddiası oldu. Peki sigara satışı yasaklandı mı? İşte detaylar...

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgeye göre; marketlerde daha önce getirilen alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanı sıra marketlerde elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim ve aksesuar, ev tekstili, oto aksesuar, bahçe malzemeleri, hırdavat, zücaciye vb. ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

HANGİ ÜRÜNLER SATILACAK?

Yayınlanan genelgeye göre; 7 Mayıs 2021 Cuma gününden itibaren marketlerde (zincir ve süper marketler dahil) temel gıda ve temizlik ürünlerinin yanı sıra sadece hayvan yemi, mamaları ile kozmetik ürünleri (parfümeri ve makyaj malzemeleri hariç) satılabilecek.

MARKETLERDE SİGARA SATIŞI YASAK MI?

Gece saatlerinde yayınlanan genelge sonrasında sosyal medyada en çok sorulan sorulardan birisi "Sigara satışı yasaklandı mı?" oldu.

Sigara satışı yasaklandı mı?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA GELDİ

Marketlerde sigara satışına yasak mı geliyor? sorusuna İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı yanıt verdi.

Çataklı, market önlemlerine yönelik son yayınlanan genelgede, sigara yasağına ilişkin bir kısıtlama olmadığını belirtti.

"SOSYAL MEDYA DEDİKODUSUNDAN İBARET"

Çataklı, bu yöndeki tezviratların sosyal medya dedikodusundan ibaret olduğunu söyledi.

 

 

 

Sigara satışı yasaklandı mı? ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı sigara market valilik genelge
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.