Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem!

AFAD'dan edinilen son dakika bilgisine göre Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerden de hissedildi. Malatya Valisi Aydın Baruş, "Depreme ilişkin bölgeden şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadık." dedi.

AFAD'dan elde edilen son dakika bilgisine göre saat 21.06'da Malatya'nın Pütürge ilçesi merkezli 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Deprem, çevre illerden de hissedilen depremin derinliği 7 km olarak açıklandı.Malatya'da halk depremin ardından sokağa döküldü.

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem!

Deprem Şanlıurfa, Elazığ ve diğer çevre illerde de hissedildi. 

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem! - Resim : 2

MALATYA VALİSİ AYDIN BARUŞ'DAN İLK AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki depreme ilişkin şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk haberi almadıklarını, araştırmaların sürdüğünü bildirdi.

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem! - Resim : 3

A Haber'e konuşan Vali Baruş, "Daha önceki depremde hasar gören bazı binalarda bu hasarın arttığına ilişkin bilgiler geliyor. Ancak o evlerin boş olduğu bilgisi bulunuyor. Vatandaşlarımızdan ağır hasarlı binalarda durmamalarını istiyoruz. Evlerinde hasar yoksa bir süre bekledikten sonra tekrar girebilirler, ancak evlerinde hasar olan vatandaşlarımız evlerine girmemeli" dedi.

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem! - Resim : 4

BAŞKAN SÜLÜK: HASAR DIŞINDA BİR SIKINTIMIZ YOK

Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, "Şiddetli bir deprem yaşadık. Bütün köylerimize ulaştık. Şu ana kadar bir can kaybı bilgisi, yada göçük altında olan kişiye ilişkin bilgi gelmedi. Şu anda hasar dışında bir sıkıntımız yok çok şükür. Daha önce hasarlı olup bugün derinleşen çok binamız var. Vatandaşlarımız şu anda korktukları için sokaktalar. Yeni binalarda bir hasar yok. Bundan sonra da hasar olacağını düşünmüyoruz. Çadır dağıtımı planını yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan hasarlı binalara girmemelerini, yardım taleplerini bize ulaştırmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem! - Resim : 5

Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem! ile ilgili etiketler deprem Malatya AFAD Pütürge
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.