Kuzey Kore, irtibat bürosunu havaya uçurdu!

Gelen son dakika haberine göre; Kuzey Kore’nin Güney Kore sınırına yakın noktasında bulunan Kaesong kentinin sanayi bölgesinde patlama meydana geldiği duyuruldu. Yerel kaynaklar, bölgede bulunan irtibat bürosunun vurulduğunu, söz konusu saldırının Kuzey Kore lideri Kim'in emriyle gerçekleştiğini bildirdi.

Dış basında yer alan habere göre Seul’den bir patlama gerçekleşti. Kuzey Kore, Güney Kore’deki irtibat bürosunu havaya uçurdu.

SİYAH DUMANLAR YÜKSELDİ

Güney Kore Birleşme Bakanlığı’nın açıklamasına göre Kuzey Kore, Kaesong kentindeki irtibat bürosunu havaya uçurdu.

Kuzey Kore’nin kendi sınırları içinde kalan ve Güney Kore sınırına çok yakın olan bölgedeki saldırısından sonra gökyüzüne siyah dumanların yükseldiği bildirildi.

İLİŞKİLER YENİDEN KÖTÜLEŞTİ

Yonhap haber ajansının verdiği bilgiye göre, patlama yerel saatle 14.49’da gerçekleşti. İki ülke arasındaki gerginlik Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’dan gelen açıklamalar sonrasında son günlerde tekrar tırmanışa geçmişti.

RESMİ AÇIKLAMA

Güney Kore Birleşme Bakanlığı'ndan yapılan tek cümlelik açıklamada da "Kuzey Kore, (yerel saatle) 14.49'da Kaesong irtibat bürosunu havaya uçurdu" ifadesi kullanıldı.

Kuzey Kore, irtibat bürosunu havaya uçurdu!

NE OLMUŞTU?

Kuzey Kore lideri Kim Jong’un kız kardeşi Kim Yo Jong geçen hafta yaptığı sert açıklamada yükselen kriz nedeniyle istenmeyen üzücü olayların yaşanabileceğini söylemişti.

Kim Yo-jong, 4 Haziran'da, "Güney Koreli yetkililer, birtakım mazeretler sunarken bu durumun devam etmesine izin vermeyi sürdürürse ağır bir bedel ödemek zorunda kalacaktır" ifadesini kullanmıştı.

 

Kuzey Kore, irtibat bürosunu havaya uçurdu! ile ilgili etiketler Kuzey Kore Güney Kore Kim Jong-un Saldırı irtibat bürosu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.