Bayram kısıtlaması tek şarta bağlı

Koronavirüs salgınında normalleşme sürecine girilse de günlük vaka sayısı hala binin üzerinde. Vaka sayısında artışın yaşanmaması için Ramazan Bayramı'nda alınan kısıtlama önleminin Kurban Bayramı için de alınıp alınmayacağı merak konusu oldu. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, merak edilen o soruyu yanıtladı.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Serap Belet ve Selçuk Tepeli ile 'Gün Başlıyor' programına konuk olan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan, normalleşme süreciyle artan vaka sayısına dikkat çekti.

Alınan tedbirlere uyulması gerektiğini belirten Prof. Dr. Özkan, vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarını hatırlattı.

Bayram kısıtlaması tek şarta bağlı

'YENİ YASAKLAR GELEBİLİR'

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlamasının olup olmayacağı sorusuna cevap veren Prof. Dr. Özkan,  "Rakamları düşürmezsek yeni yasaklar gelebilir. Bir sürede daha sabretmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

Türk milletinin sarılmadan öpüşmeden duramadığına dikkat çeken Özkan, artışın pandemi sürecinin ilk ayları olan mart ve nisana göre artış hızının çok yüksek olmadığını, ancak binli rakamların altına inilmesi gerektiğini belirtti.

Bayram kısıtlaması tek şarta bağlı ile ilgili etiketler Kurban Bayramı Koronavirüs Korona Bilim Kurulu yasak kısıtlama
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.