Koronavirüste bugün Türkiye'de ne oldu

Dünyada hızla yayılan koronavirüste bugün Türkiye'de ne oldu. Son dakikada açıklanan yeni vaka sayısı kaç oldu? Market ve alışveriş merkezlerinde son durum nasıl? İstanbul'da yeni koronavirüs vakası var mı? önlemler arttırıldı mı? İstanbul trafiğinde son durum ne? Tüm bunları sizin için derledik.

Türkiye bugün güne koronavirüste pozitif vaka sayısının ikiye çıktığı haberi ile uyandı. Yani bir koronavirüslü hastamız daha açıklandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ilk vaka ile teması olan bir kişinin daha koronavirüs testinde sonucun pozitif çıktığını açıkladı. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın koronavirüs tatili ilan etmesinden sonra okullara giden bazı öğrenciler geri döndü. Bazı öğrenciler ise okullarında eğitime devam etti.

ÇARPICI İDDİA

 Koronavirüsün Türkiye'ye nasıl giriş yaptığı merak edilirken Milliyet yazarı Özay Şendir çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. İddiya göre virüsün kol gezdiği İtalya'da çocuğunun sınıfında iki koronavirüs vakası olan bir baba ailesini Türkiye'ye getirmek için önce Fransa'ya geçti. Daha sonra Almanya'dan ailesiyle birlikte Türkiye'ye uçtu üstelik havalimanında Türkiye'ye girdikten sonra pasaport polisine 'İtalya'dan gelsem ne olacaktı' diye sormaktan kendini alamadı.

Türkiye'de kahvehanelerde maskeli plastik eldivenli okey partileri başladı. Marketlerde durum normale döndü. 

TOPLU ULAŞIM KULLANMA ORANI DÜŞTÜ

İstanbul'da toplu ulaşım kullanma oranı yüzde 10 azaldı. Vatandaşlar kendi araçlarıyla trafiğe çıkmayı tercih etti. Bunun sonucunda trafikte yoğunluk yaşandı.

Hastanelerde uygulanan Biyometrik Kimlik Doğrulama Sistemi (BKDS) geçici olarak durduruldu. Gelişmeyi Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk duyurdu.

PROVOKASYON BAŞLADI

 İstanbul'da koronavirüsü kullanıp korku salmak isteyen eller devreye girdi. 15 Temmuz'da darbecilere büyük direnç gösteren Küplüce için sosyal medyadan karalama haberleri servis edildi. Üsküdar Kaymakamı iddiaları yalanladı.

Koca sık sık dile getirdiği 14 gün kuralı için twitter üzerinden retweet çağrısı yaptı.

BURSA'DAN KORONAVİRÜS ŞÜPHESİ

Akşam saatlerinde ise koronavirüs şüphesi ile yaşlı bir kadının gözlem altına alındığı haberi de Bursa'dan geldi. İki hafta önce umreden döndüğü belirtilen yaşlı kadın koronavirüs şüphesiyle Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

AKŞAM SAATLERİNDE RAKAM 5'E YÜKSELDİ

Akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Bilim Kurulu Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçti. Bakan Koca, Koronavirüs vaka sayısının 5'e yükseldiğini duyurdu. Bakan Gül cezaevlerindeki ziyaretlerin 2 hafta ertelendiğini açıkladı. Bakan Turhan 9 Avrupa ülkesine uçuşların durdurulacağını açıkladı.

 

 

Koronavirüste bugün Türkiye'de ne oldu ile ilgili etiketler Virüs Koronavirüs ölümcül virüs Korona ölüm corona kovid-19 trafik durumu vaka
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.