"Koronavirüs şimdi daha hızlı yayılıyor"

Koronavirüs ne zaman bitecek? sorusunun yanıtını yakın zamanda duymak pek de mümkün olmayacak gibi görünüyor. Bu konuda en yetkili isimlerden biri olan Beyaz Saray Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) ile Mücadele Görev Gücü Koordinatörü Doktor Deborah Birx'ten endişeleri artıracak bir açıklama geldi. Birx, vakaların daha da hızlı artış gösterdiği yeni bir aşamaya girildiğini söyledi. Son dakika haberine göre, Birx artık salgının sadece kentleri deği kırsal kesimleri de etkilediğini söyledi.

Beyaz Saray Yeni Tip Koronavirüs (Kovid-19) ile Mücadele Görev Gücü Koordinatörü Doktor Deborah Birx, CNN televizyon kanalında katıldığı programda Kovid-19 salgınına ilişkin son durumu anlattı.

Ülkede son dönemde ciddi rakamlara ulaşan vaka sayılarına işaret eden Birx, "Salgında bugün gördüklerimiz, mart ve nisandakinden farklı. Virüs, kentsel bölgelere olduğu kadar kırsal bölgelere de yayılıyor." diye konuştu.

"Koronavirüs şimdi daha hızlı yayılıyor"

Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulması çağrısını yineleyen ve bu kurallara ülkenin her kesiminde her vatandaşın uymasının önemine değinen Birx, "Şu anda pandemi daha farklı ve hem kırsal hem de kentsel kesimlerde eskisinden daha yaygın." ifadesini kullandı.

Tüm uyarılara rağmen bazı bölgelerde Kovid-19 önlemlerinin azaltılmasına tepki gösteren Birx, "Bu virüsü durdurmak zorundayız. Bu nedenle de kesinlikle daha fazla önlem almamız lazım." dedi.

ABD salgının ilk döneminden bu yana Kovid-10'un merkez üssü konumunu hiç bırakmadı. 

Bugüne kadar 4 milyon 779 bin 855 kişi virüse yakalanırken, 158 bin 51 kişi de Kovid-19 nedeniyle öldü.

"Koronavirüs şimdi daha hızlı yayılıyor" ile ilgili etiketler ABD salgın kovid-19 Deborah Birx
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.