Son dakika: Koronavirüs aşısı bulundu mu?

Son dakika CoronaVac koronavirüs aşısı için bilgiler geldi. CoronaVac aşısı nedir?

Çin ilaç firması olan Sinavoc Biotech tarafından geliştirilen Koronavirüs aşısının yakın bir zamanda insanlar üzerinde deneneceği belirtildi. Daha önceki denemelerde oldukça başarılı sonuçlar alındığı gözlemlenen "CoronaVac" aşısının Brezilya’da bazı insanlar üzerinde test edileceği kaydedildi.

Brezilya basınından gelen son bilgilerde Ulusal Sağlık Gözetim Ajansı (Anvisa), Çinli ilaç firması olan Sinavoc Biotech tarafından geliştirilen ve koronavirüs aşı adayı olan "CoronaVac"in, laboratuarlarda geliştirilerek üretilen aşının klinik deneyleri için Brezilya’da bazı gönüllü insanların olduğu ifade edildi.

Sao Paulo, Rio Grande do Sul, Minas Gerais, Parana eyaletleri ve Federal Bölge’den seçilen bazı gönüllülerin bu denemelerde kullanılacağı belirtildi. Butantan Enstitüsü Direktörü Dimas Covas da aşının etkili olması durumunda yakın bir zamanda yıl sonuna kadar gereken tüm önlemleri alacaklarını kaydetti.

ABD'nin ardından salgından en çok etkilenen 211 milyon nüfuslu Brezilya'da, bugüne kadar 64 bin 867 kişinin hayatına mal olan Kovid-19, 1 milyon 603 bin 55 kişide görüldü.

Son dakika: Koronavirüs aşısı bulundu mu? ile ilgili etiketler aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.