Korona Brüksel'deki AB ofisine de sıçradı

Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) ofisinde ilk koronavirüs vakası görüldü. AB, 13 Mart'a kadar tüm dış toplantılara personel katılımını iptal etti.

Avrupa Birliği kurumlarından bir kişinin koronavirüse yakalandığı açıklandı. Brüksel merkezli AB kurumu olan Avrupa Savunma Ajansı'ndan bir yetkiliye yapılan Covid-19 test sonuçlarının pozitif çıktığı doğrulandı.

Avrupa Savunma Ajansı, AB kurumlarından bir çalışanın koronavirüs test sonucunun pozitif çıktığını duyurdu. Avrupa Birliği ile ilgili yayınlar yapan EURACTIV'e gönderilen bir e-postada haber doğrulanırken, 13 Mart'a kadar tüm dış toplantılara personel katılımının iptal edildiği açıklandı.

 Yetkiliye, kendini kötü hissetmesi üzerine koronavirüs testinin görev üzerine gittiği İtalya'dan dönüşü sonrası bildirildi. Avrupa Komisyonu sözcüsü Dana Spinant gazetecilere verdiği demeçte, "Bu vakanın doğrulandığı bize bildirildi" ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda, AB kurumlarının koronavirüsten etkilenen alanlardaki çalışanlarına ofislerine gitmemeleri, evlerinden çalışmaları söylendi.

 

Korona Brüksel'deki AB ofisine de sıçradı ile ilgili etiketler Belçika Avrupa Birliği Koronavirüs Brüksel
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.