Korona 27 bin göçmenin olduğu Midilli'ye sıçradı

Binlerce göçmenin Avrupa'ya geçişte ilk durağı olan ve 27 bin göçmene ev sahipliği yapan Yunanistan'ın Midilli Adası'nda ilk koronavirüs vakası görüldü. Ölümcül virüsün kamplarda yaşayan göçmenlere sıçramasından endişe duyuluyor.

Yunanistan yerel kanalı ERT, koronavirüsün Midilli Adası'na da sıçradığını duyurdu.

Habere göre, adada yaşayan 40 yaşındaki bir kadının koronavirüs testi pozitif çıktı. Yetkililer, Plomari kasabasında yaşayan ve bir süpermarkette çalışan kadının, bir ay önce İsrail'e ve Mısır'a gittiğini söyledi.

Kadın karantinaya alınırken, çocuklarının gittiği okul da tedbir amaçlı kapatıldı.

Korona 27 bin göçmenin olduğu Midilli'ye sıçradı

YAKLAŞIK 27 BİN SIĞINMACI VAR

Türkiye'nin Avrupa sınır kapılarını açmasının ardından birçok göçmen adaya geçmeye çalışırken, Moria bölgesindeki kampta da yaklaşık 27 bin sığınmacı bulunuyor.

Korona 27 bin göçmenin olduğu Midilli'ye sıçradı - Resim : 2

Yunan makamları daha önce binlerce sığınmacının bulunduğu Midilli gibi adalara virüs bulaşma olasılığı konusunda tedirginliklerini dile getirmişlerdi.

Hali hazırda yaşam koşullarının kötü olduğu kalabalık kamplarda virüsün daha hızlı yayılabileceğinden endişe ediliyor.

 KAPATILMASI GÜNDEMDE

Yunanistan geçtiğimiz aylarda yeni göçmen kanunu kapsamında alınan kararlar kapsamında, Midilli, Sakız ve Sisam adalarındaki kampların kapatılarak bunların yerine her biri 5 bin kişilik 3 yeni 'kapalı kamp' inşa edileceğini açıklamıştı.

Kapatılması kararı alınan kamplar arasında Midilli Adası’nda bulunan Moria kampı da yer alıyor.

Korona 27 bin göçmenin olduğu Midilli'ye sıçradı ile ilgili etiketler Yunanistan göçmen Koronavirüs Korona Midilli Adası
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.