Kayseri'nin saklı cenneti Soğanlı'ya büyük ilgi

Kayseri'nin önemli tarihi yerlerinden olan ve 'saklı cennet' olarak bilinen Soğanlı Örenyeri, yıl içinde yerli ve yabancı yaklaşık 550 bin turisti konuk ediyor.

Coğrafi yapısı ile dikkat çeken Soğanlı vadisi, çok eski bir yerleşim alanı olarak Roma devrinden kalan kiliseleri ile ünlü. Ören Yerinde Karabaş, Kubbeli, Tahtalı, Yılanlı, Saklı, Tokalı, Ballık ve Geyikli kiliselerini görme fırsatı yakalayan turistler, yöre halkının ekonomisine de katkıda bulunuyor.
Yeşilhisar ilçe merkezinde 15 kilometre uzaklıktaki Soğanlı Mahallesinde bulunan Örenyeri, yıl içinde yerli ve yabancı 550 bin turisti ağırlıyor. Soğanlı Örenyeri'nde, ismi ile özdeşlemiş yöresel ürünler arasında bulunan Soğanlı bez bebekler, en fazla ilgi gören hediyelik eşyalar arasında ilgi görüyor. 100 yıllık geçmişe sahip olan Soğanlı bebekleri, bölgedeki birkaç evde iplik ve bez kullanılarak yapılıyor. Soğanlı bebekleri, 10 ile 30 TL arasında satılıyor.
Soğanlı Örenyeri'nin birkaç kilometre uzağında başlayan Kapadokya bölgesinde ise yeraltı şehirleri ile ünlü Derinkuyu beldesi bulunuyor.


Kayseri'nin saklı cenneti Soğanlı'ya büyük ilgi ile ilgili etiketler Kayseri
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.