Son dakika... Karantinaya alınan mahallede vaka sayısı giderek artıyor! Polis kuş uçurtmuyor

Son dakika... Antalya´nın Serik ilçesinde, 12 kişide koronavirüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alınan mahallede vaka sayısı artıyor. Test sonuçları pozitif çıkan vaka sayısı 20'ye yükseldi. Karantinaya alınan 15 sokakta polis kuş uçurtmazken bölgedekilerin ihtiyaçları ise belediye tarafından karşılanıyor.

Antalya Serik'te, aynı aileden 2 kişi ve onlarla yakın temasta bulunduğu belirlenen 10 kişinin yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. 12 kişi hastanede tedaviye alınırken, kendileriyle yakın temasta bulunduğu tespit edilen kişilerin yaşadığı Merkez Mahallesi'ndeki 15 sokak, İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla önceki gece yarısı karantinaya alındı. Polis ve zabıta ekipleri, söz konusu sokakların giriş ve çıkışlarını demir bariyerlerle kapattı. Serik Devlet Hastanesi'nde yapılan yeni testler sonucu pozitif vaka sayısının 20'ye yükseldiği öğrenildi. Ayrıca aynı mahallede oturan ve virüs kaptıklarından şüphelenen bazı vatandaşların da test yapılması için hastaneye başvurduğu belirtildi.

Son dakika... Karantinaya alınan mahallede vaka sayısı giderek artıyor! Polis kuş uçurtmuyor

POLİS NÖBET TUTUYOR

Karantinanın ikinci gününde polis sıkı denetimlerini sürdürdü. Polis, sokakların giriş ve çıkış noktalarında nöbet tutmaya devam etti. Vatandaşların ihtiyaçları da bu noktalardan sosyal mesafe kurallarına uyularak karşılandı. Serik Belediyesi temizlik işleri ekipleri de karantina bölgesinde dezenfeksiyon çalışması yaptı. Serik Belediyesi tarafından hazırlanan gıda paketlerini kendisi de karantina altında bulunan mahallenin muhtarlık azası Durmuş Meke, araçla kapı kapı dolaşarak dağıttı.

Son dakika... Karantinaya alınan mahallede vaka sayısı giderek artıyor! Polis kuş uçurtmuyor - Resim : 2

Durmuş Meke, "Hastanede yatanlarımıza şifalar diliyorum. Karantinadaki halkımıza sabır diliyorum. Allah'ın izniyle geçecek" dedi.

Merkez Mahallesi Muhtarı Zafer Korkmaz da, "Belediyenin hazırladığı gıda paketlerinin dağıtımı karantina altındaki azamız tarafından yapılıyor. İçerideki vatandaşlarımızdan 2 kişi için ilaç ihtiyacı varmış. Beni aradılar, ben de ilaçlarını getirip, teslim ettim. Mahalleli olarak karantina kurallarına uyarak Allah'ın izniyle hep birlikte bu problemi de yeneceğiz" diye konuştu.

DHA

Son dakika... Karantinaya alınan mahallede vaka sayısı giderek artıyor! Polis kuş uçurtmuyor ile ilgili etiketler Serik Antalya koronavirüs vaka sayısı kovid-19 covid-19 corona vaka sayısı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.