Karaman'da sigara, kuruyemiş ve dondurmaya yasak

Karaman Valiliği, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu kararı ile belirlenen anlarda sigara içilmesinin, dondurma ve kuruyemiş yenilmesinin yasaklandığını açıkladı. Valilik, düğün salonları haricinde yemekli düğün organizasyonlarının yasaklandığını da duyurdu.

Karaman Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla il genelinde belirlenen alan ve yerlerde koronavirüse karşı yeni tedbirler alındı.

Kuruldan yapılan yazılı açıklamada, Vali Mehmet Alpaslan Işık başkanlığında olağanüstü toplantı yapıldığı ve yeni kararların alındığı ifade edildi.

Alınan kararlar doğrultusunda belirlenen alanlarda sigara içmenin, dondurma ve kuruyemiş yemenin yasaklandığı kaydedildi. Açıklamada yeni tedbirlere ilişkin şu bilgiler verildi:

"Turgut Özal Caddesinin Karaman Kalesi önünden başlayan kısmından doğuya doğru Atatürk Bulvarı'nın tamamında, Atatürk Bulvarının Zeytin Dalı Bulvarı ile kesiştiği kavşaktan (Karaman Belediyesi Önü) kuzey yönüne doğru, Zeytin Dalı Bulvarı ile Kazımkarabekir Caddesi'nin kesiştiği kavşaktan batıya doğru, Kazımkarabekir Caddesi'nin 1. İstasyon Caddesi ile kesiştiği kavşaktan güneye doğru, 1. İstasyon Caddesi'nin İsmet Paşa Caddesi ile kesiştiği kavşaktan tekrar Turgut Özal Caddesi ile birleştiği noktalar arasında kalan tüm cadde, sokak ve park gibi tüm açık alanlarda 5 Ağustos Çarşamba günü saat 23:00'ten itibaren ikinci bir karara kadar hareket halinde veya oturarak vatandaşlar tarafından dondurma ve kuruyemiş yenilmemesine, sigara içilmemesine oy birliğiyle karar verilmiştir."

Kurul ayrıca, düğün salonları haricinde yemekli düğün organizasyonlarının il genelinde yasaklandığını da belirterek, filyasyon çalışmalarına katılacak kamu personelleri ile ilgili olarak da, "İl Sağlık Müdürlüğünce yürütülen filyasyon ve saha çalışmalarında, ilgili görevin ifasına engel herhangi bir kronik hastalığı bulunmayan, başta öğretmenler ve imamlar olmak üzere diğer kurumlardan ihtiyaç duyulması halinde kamu kurum ve kuruluşlarınca İl Sağlık Müdürlüğü emrine personel ve araç görevlendirilmesine oy birliğiyle karar verilmiştir" bilgisini paylaştı.

Karaman'da sigara, kuruyemiş ve dondurmaya yasak ile ilgili etiketler Karaman sigara hıfzısıhha dondurma kuruyemiş
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.