Kadıköy'de çatlaklar oluşan bir bina boşaltıldı!

Kadıköy’de Fenerbahçe stadının hemen karşısında bulunan 40 daire ve 8 dükkanın bulunduğu bina ‘yıkım tehlikesine karşı’ belediye ekiplerince bu sabah boşaltıldı. Binanın yanındaki inşaatta da çalışma durduruldu. Binada iş yeri bulunan bir avukat “Bir tek bilgisayarımı ve dosyamı alabildim, belediyenin vereceğini kararı bekliyoruz” diye konuştu.

Zühtüpaşa Mahallesi Bağdat Caddesi üzerinde bulunan ve yapımına 3 ay önce başlanılan apartman inşaatında sabah saatlerinde temelinde kazık çakma çalışması yapıldı. Çalışmalar sırasında yan tarafta bulunan 6 katlı binanın otoparkında ve bahçesinde çatlaklar oluştu.

Çatlakları fark eden bina sakinleri durumu zabıta ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen ekipler, binayı ve inşaat alanını inceledi. Binanın güvenli olmadığını tespit eden zabıta ve inşaat mühendisleri binanın tahliye edilmesine karar verdi. Güvenlik şeridiyle kapatılan bina mühürlendi. İnşaat alanındaki çalışmalar da durduruldu.

İNŞAAT KAZIKLARININ ÇAKILMASI SONRASI ÇATLAK OLUŞTU
Bir bina sakini yaşanan olayla ilgili şöyle konuştu, "İnşaata kazıklar çakıldı. Onun sarsıntısıyla bahçe duvarı çatladı. Bu nedenle evi boşalttık. Yandaki inşaat şu anda durduruldu."

Binanın kapıcısı Galip Şaka ise, "Yan tarafa su dolduğu ve bizim otoparkımızda çatlaklar olduğu için binayı tahliye etme kararı aldılar. Tahliye ettiler şu an. İnşaattaki su bittikten sonra sonuçlarını söyleyecekler. İnşaatta kazıklar çakıldı ama iftardan sonra çok yağmur yağdığı için içerisi su doldu. Hafif bir kayma oldu otoparkta. Binada çatlak yok." dedi.

Binada iş yeri bulunan bir avukat ise “Bir tek bilgisayarımı ve dosyamı alabildim, belediyenin vereceğini kararı bekliyoruz” dedi.

Kadıköy'de çatlaklar oluşan bir bina boşaltıldı! ile ilgili etiketler Kadıköy
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.