James Jeffrey'den Türkiye'ye mühimmat açıklaması

Gelen son dakika bilgisine göre, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hatay sınırına giden ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey açıklamalarda bulundu. Jeffrey, "Türkiye'ye mühimmat sağlamak istiyoruz" dedi.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Hatay'daki Cilvegözü sınır kapısında sınırın sıfır noktasına geldi. Esed rejiminin saldırılarından kaçanlara yapılan uluslararası yardımlarla ilgili bilgi almak üzere Hatay'a gelen ABD heyetinde, Craft ve Jeffrey'nin yanı sıra ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield bulunuyor.

ABD MÜHİMMAT SAĞLAMAYA HAZIR

Burada açıklamalarda bulunan Jeffrey, ABD'nin Türkiye'ye İdlib için mühimmat sağlamaya hazır olduğunu bildirdi.

BİR AÇIKLAMA DA BÜYÜKELÇİ'DEN

ABD Ankara Büyükelçisi David Satterfield'den ise "Türkiye'nin hava savunma desteği talebini inceliyoruz" açıklaması geldi.

'TÜRKİYE BARIŞÇIL ÇÖZÜM İSTİYOR'

Bölgede yer alan geçici barınma merkezini gezdikten sonra kameraların karşısına geçen Jeffrey, "Türk askeri barışçıl ve siyasi bir çözüm için mücadele ediyor" dedi.

James Jeffrey'den Türkiye'ye mühimmat açıklaması

James Jeffrey'den Türkiye'ye mühimmat açıklaması ile ilgili etiketler Ankara Hatay ABD james jeffrey mühimmat
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.