"Ne söyleyeyim, kolonlar kaydırılmış"

Son dakika haberine göre, İzmir'deki depremde yıkılan binalarla ilgili gözaltına alınan ve aralarında müteahhitlerin de bulunduğu 9 şüpheliden 7'si tutuklandı. Şüpheliler arasındaki market sahibi ile bir fenni mesul adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Bu arada adliyeye giderken bir gazetecinin zanlılardan müteahhit Ş.A, bir gazetecinin sorusu üzerine kendisini "Ne söyleyeyim, kolonlar kaydırılmış" sözleri ile savunduğu görüldü.

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan 30 Ekim'deki 6.6 büyüklüğündeki depremde Bayraklı ilçesinde yıkılan binalarla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ş.A, O.A, E.İ, R.Y, M.Y, N.B, T.A, Ç.D. ile H.H.Ö'nün emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildiler. Şüphelilerin emniyetteki ilk ifadelerinde, binaları dönemin mevzuatına uygun yaptıklarını ileri sürdükleri ifade edildi.

"Ne söyleyeyim, kolonlar kaydırılmış"

Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A. adliyeye götürülürken, "Bir şey söyleyecek misiniz?" diyen basın mensuplarına, "Ne söyleyeyim? Kolonlar kaydırılmış." şeklinde yanıt verdi.

Şüpheliler, savcılıktaki ifade verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Zanlıları dinleyen nöbetçi hakim şüphelilerden Ş.A, O.A, M.Y, N.B, T.A, Ç.D. ile H.H.Ö tutuklanmasına karar verdi. Zanlılardan R.Y ve E.İ ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"Ne söyleyeyim, kolonlar kaydırılmış" - Resim : 2

ARANAN ŞÜPHELİ YOĞUN BAKIMDA BULUNDU

Emrah Apartmanı'na ilişkin hakkında gözaltı kararı bulunan müteahhit M.B.U'nun depremden yaralı kurtulduğu ve halen yoğun bakımda olduğu tespit edildi.

Gelini ile torunlarını depremde yitirdiği belirtilen M.B.U'nun babası H.U'nun da bu durumunun göz önüne alındığı ve savcılık kararıyla yurt dışı çıkış yasağı konularak serbest bırakıldığı ifade edildi.

"Ne söyleyeyim, kolonlar kaydırılmış" - Resim : 3

SORUŞTURMA KAPSAMINDA 11 GÖZALTI KARARI VERİLMİŞTİ

Depremde yıkılan ve ağır hasarlı olan binaları yapanlar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma açılmış, 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

Açılan soruşturma kapsamında, 2 Kasım'da Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A ile fenni mesul O.A, Cumhuriyet Sitesi B ve C blokların fenni mesulü E.İ, Yılmaz Erbek Apartmanı'ndaki market sahibi R.Y, market yapı sahibi M.Y. ile Yılmaz Erbek Apartmanı fenni mesulü N.B, Emrah Apartmanı fenni mesulü T.A, Doğanlar Apartmanı müteahhidi Ç.D. ile Rıza Bey Apartmanı müteahhidi H.H.Ö. gözaltına alınmıştı.

Gözaltı kararı verilen 2 şüphelinin yakalanması için de çalışma yürütülmüştü.

 

"Ne söyleyeyim, kolonlar kaydırılmış" ile ilgili etiketler İzmir deprem Müteahhit tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.