'Kritik eşik aşıldı, kurallara uyalım!'

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, kentin koronavirüs vaka sayısında kritik eşiği aştığını duyurdu. Kurallara uyulması çağrısında bulunan Köşger, "Daha kötüye gitmeyelim. En kısa sürede mavi bölgeye geçelim" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan 13- 19 Mart tarihlerini kapsayan koronavirüs risk haritasına ilişkin İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu.

Vali Köşger, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kıymetli İzmirliler alınan tedbirlere, yapılan tüm denetimlere ve kurallara uyan vatandaşlarımıza rağmen kritik eşiği aşmış bulunuyoruz. İş yerleri ve hemşehrilerimiz kurallara uysun. Daha kötüye gitmeyelim. En kısa sürede mavi bölgeye geçelim. Haydi İzmir birlikte başaralım."

Bakan Koca tarafından açıklanan sayılara göre geçen hafta 78,57 olan 100 bin kişide görülen vaka sayısı İzmir'de bu hafta 111,41'e yükseldi.

 

'Kritik eşik aşıldı, kurallara uyalım!' ile ilgili etiketler İzmir Korona Koronavirüs Sağlık Bakanlığı vaka harita
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.