İzmir'de Büyükelçi Ahmet Üzümcü, sivil toplumun önemini anlattı

Ege Genç İş İnsanları Derneği'nin (EGİAD) gerçekleştirdiği etkinlikte Büyükelçi Ahmet Üzümcü, sivil toplumun önemini anlattı.

EGİAD, milli mücadelenin 100'üncü yıl dönümünde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesi Büyükelçi Ahmet Üzümcü’yü konuk etti. Üzümcü buradaki konuşmasında uluslararası konularda STK’ların çok önemli rol oynadığını belirterek şöyle konuştu:
"Bazen hükümetler insan hakları konularında ifade edilen görüşlerden hoşlanmayabiliyor ama yine de bu düşüncelerin serbestçe ifade edilebilmesi ve dikkate alınması çok yararlı oluyor. Farkındalık oluşturmak bakımından çok önemli bir işlem olarak gözlemleniyor. Bazı girişimlere de öncülük yaptıklarını görüyoruz. 2017’de bunun canlı örneğini yaşadık. Bir grup STK bir araya geldiler ve nükleer silahsızlanma konusunda anlaşma ortaya çıkmasını sağladılar. 120 ülkenin katıldığı ve 107’sinin onayladığı bir anlaşma. Aynı yıl, Nobel Barış Ödülü’nü kazandılar. Örneğin mayınların yasaklanması sözleşmesi tamamen STK’ların birleşmesiyle ortaya çıkan bir anlaşmadır. Bu tür girişimlerin çeşitli görüşlere, pozisyonlara sahip hükümetler tarafından ortaya getirilmesi mümkün değil. STK'lardan beklenmesi son derece doğal."


İzmir'de Büyükelçi Ahmet Üzümcü, sivil toplumun önemini anlattı ile ilgili etiketler İzmir
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.