Parklarda toplanıp yevmiye alan işçiler dağıtıldı

İstanbul'un Sultangazi ilçesinde günün belirli saatlerinde bir araya gelen günübirlik işçiler, koronavirüs önlemleri kapsamında denetimlerini sıklaştıran polisler tarafından parktan uzaklaştırıldı.

Uğur Mumcu Mahallesi'nde bulunan Şehit Piyade Er Bekir Cömert Parkı, günübirlik işçilerin toplanma yeri oldu.

YEVMİYELERİNİ ALMAK İÇİN TOPLANIYORLAR

Çoğunluğu yabancı uyruklulardan oluşan günübirlik işçiler, sabahın erken saatlerinde parkta bir araya geliyor. Burada 'komisyoncu' diye tabir edilen kişiler tarafından çalışacakları iş yerlerine yönlendirilen işçiler iş çıkışı ise yevmiyelerini almak için tekrar parka geliyor.

Maskesiz ve sosyal mesafa kuralına uymayarak parkta toplanan kalabalık grup, koronavirüs tedbirleri kapsamında denetimlerini arttıran Sultangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından evlerine gitmeleri için uyarıldı.

POLİS VATANDAŞLAR ANONSLU UYARI

Ekipler ayrıca anons yaparak 'Evde Kal' çağrısı da yaptı. "Değerli İstanbullular evlerinizde kalmanız sizlerin ve sevdiklerinizin sağlığı için hayati önem taşımaktadır. Lütfen zorunlu olmadıkça sokağa çıkmayalım" diyerek vatandaşlara seslenen polisler, sürekli anonslarını tekrarladı.

(DHA)

Parklarda toplanıp yevmiye alan işçiler dağıtıldı

Parklarda toplanıp yevmiye alan işçiler dağıtıldı ile ilgili etiketler İstanbul Koronavirüs Korona Sultangazi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.