İstanbul'da toplu ulaşımda yaş yasağı kaldırıldı

Son dakika haberine göre, İstanbul'da 65 yaş üstü ve 20 yaş altına uygulanan toplu ulaşım yasağı kaldırıldı. Bu yaş grupları için toplu ulaşım 15 Ocak 2021'de alınan karar üzerine başlatılmıştı. İstanbul Valiliği, normalleşme adımları çerçevesinde yüksek riskli kentlerde yaş gruplarına uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasının ardından toplu ulaşımda uygulanan yasağın da kaldırdığını duyurdu.

İstanbul Valiliği artan vakalar üzerine İstanbul'da koronavirüs önlemleri kapsamında 15 Ocak 2021’den itibaren 65 yaş üstü ve 20 yaş altına toplu taşıma yasağını uygulamaya geçirmişti.

Ancak, yeni kontrollü normalleşme önlemleri kapsamında İçişleri Bakanlığının yayımladığı genelge ile düşük, orta ve yüksek risk grubunda bulunan şehirlerde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte toplu taşıma araçlarını kullanma kısıtlaması da kaldırıldı.

Bunun üzerine yerinden karar dönemi gereği İl Hıfzısıhha Meclisi İstanbul'da da 4 Mart 2021 itibariyle yaş gruplarına uygulanan toplu ulaşım yasağını kaldırdı. 

Çok yüksek risk grubundaki şehirlerde ise yaş kısıtlaması eskisi gibi sürecek.

İşte Hıfzısıhha Meclisi'nin kademeli normalleşme çerçevesinde aldığı kararlar; (Kırmızı renkle belirtilmiş olanlar yeni uygulamayı ifade ediyor)

İstanbul'da toplu ulaşımda yaş yasağı kaldırıldı

 İstanbul'da toplu ulaşımda yaş yasağı kaldırıldı - Resim : 2

 İstanbul'da toplu ulaşımda yaş yasağı kaldırıldı - Resim : 3

İstanbul'da toplu ulaşımda yaş yasağı kaldırıldı - Resim : 4

İstanbul'da toplu ulaşımda yaş yasağı kaldırıldı ile ilgili etiketler İstanbul toplu ulaşım yaş kısıtlaması
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.