İstanbul Valiliği'nden terhis ve cenazelere düzenleme

Gelen son dakika haberine göre; İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, koronavirüs tedbirleri kapsamında "Bedelli askerlikten terhis olacakların İstanbul'dan ayrılmalarında kısıtlama yoktur" dedi. Yerlikaya başka bir açıklamasında ise ise cenazelerin memleketlerine sevkinin kaymakamlıklardan alınacak seyahat izni ile sağlanacağını açıkladı.

Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Bedelli askerlikten terhis olacakların İstanbul’dan ayrılmalarında kısıtlama yoktur.Terhis belgesi yeterlidir. Terhis olacak askeri almak için özel araç ile gelecek 1 kişinin;oturduğu ilden “Seyahat İzin Belgesi alması şartıyla İstanbul’a giriş ve çıkışına izin verilecektir" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valiliği'nden terhis ve cenazelere düzenleme

CENAZELERİYLE İLGİLİ DÜZENLEME

Vali Yerlikaya cenazelerle ilgili olarak ise cenazelerin memleketlerine sevkinin kaymakamlıklardan alınacak seyahat izni ile sağlanacağını söyledi. Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Covid 19 tanısı dışında diğer nedenlerden dolayı vefat eden vatandaşlarımızın; cenaze Aracı veya Ambülans ile memleketlerine sevki için kaymakamlıklarımız tarafından seyahat izni verilecektir. Her cenaze için izin verilecek azami sayı 4 kişi ile sınırlandırılmıştır" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta araç giriş çıkış yasağı başladığını duyurmuştu. Söz konusu yasaklar gece yarısı itibarıyla uygulanmaya başlandı. 30 büyükşehir ile Zonguldak belirli istisnalar haricinde araç giriş çıkışına gece yarısı kapatıldı. Uygulama ilk aşamada 15 gün sürecek.

 

 

İstanbul Valiliği'nden terhis ve cenazelere düzenleme ile ilgili etiketler İstanbul Son dakika Ali Yerlikaya İstanbul Valisi asker Bedelli askerlik askerlik vali yerlikaya
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.