Son dakika... İsrail’de AVM ve pazarlar açıldı! Dükkanların önlerinde uzun kuyruklar oluştu

Son dakika... İsrail'de koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kapatılan AVM ve pazarlar normalleşme adımlarıyla bugün açıldı. AVM dükkanlarının önlerinde uzun kuyruklar dikkat çekti. Sosyal medyadan paylaşılan görüntülerde akıllara, 11 Mayıs'ta AVM'lerin açılmasıyla birlikte 'Türkiye'de de benzer sahneler mi yaşanacak?' düşüncesini getirdi.

Geçtiğimiz günlerde İsrail Başbakanı Netanyahu, Alışveriş merkezleri ve pazarların 7 Mayıs'ta, kreşlerin ise 10 Mayıs Pazar günü açılacağını dile getirmiş, koronavirüs ile mücadeledeki iyileşmenin devam etmesi durumunda da, 14 Haziran’da her türlü toplantının serbest bırakılacağını ifade etmişti.

AVM'lerin bugün açılmasıyla birlikte İsrailliler dükkan önlerinde uzun kuyruklar oluşturdu. Bu görüntülerin ardından, AVM'lerin açılmasıyla 'Türkiye'de de aynı manzara olacak mı? diye vatandaşlar endişesini sosyal medya üzerinden ifade etti.

 

PROF. EYÜBOĞLU: KEŞKE AVM'LER DAHA GEÇ AÇILSA

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Füsun Eyüboğlu, Türkiye’nin salgın sonrası normalleşme planını RS FM’de Atilla Güner’le Akşam Postası yayınında yorumladı.

Prof. Eyüboğlu, acil bir ihtiyaç olmayan AVM’lerin 11 Mayıs’ta açılması hakkında şu yorumda bulundu:

"TEDBİRLERİ BASAMAK BASAMAK AÇMAK GEREKİR"

Keşke, AVM’ler daha geç açılsa. Bilim Kurulu bazı konularda tıbbi bilgiler çerçevesinde öneriler veriyor ama bunu uygulayıcısı biz değiliz, devlet yöneticileridir. Açın ya da açmayın diye bir şey söyleyemeyiz, biz sadece öneride bulunuyoruz. Şu an duruma baktığımız zaman bir şeyler gevşetilebilir ama öncelik AVM’lerin açılması değildir. İlla ki açılacaksa her saat içeriye girecek kişilerin sayısını belirleyin, süresi dolan çıksın. Kısıtlamaların kaldırılması konuşuluyor ama ne nasıl uygulanır bilmiyorum. Restoran, oyun yerleri gibi yerlerin açılması çok yanlış şu anda. Emek verildi ve bunun sonucunda en azından dizginlediğimizi söyleyebiliriz ama her şey gevşerse on günde aynı noktaya geri geliriz.

İSRAİL'DE KORONAVİRÜSTE SON DURUM

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, İsrail'de koronavirüs nedeniyle 234 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı 16 bin 237 oldu.

Son dakika... İsrail’de AVM ve pazarlar açıldı! Dükkanların önlerinde uzun kuyruklar oluştu ile ilgili etiketler İsrail AVM kovid-19 corona covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.