İsmail Dükel serbest Müyesser Yıldız tutuklandı

Gazeteci Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Yıldız tutuklandı, Dükel ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız ile Tele 1 TV Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, 8 Haziran'da "Siyasal ve askeri casusluk" soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınan Dükel, Yıldız ve onlara bilgi verdiği tespit edilen astsubayın emniyetteki işlemleri tamamlandı.

İsmail Dükel serbest Müyesser Yıldız tutuklandı

Ankara Adliyesine getirilen Yıldız, Dükel ve astsubay, Terör Suçları Soruşturma Bürosundan sorumlu Başsavcıvekili Veysel Kaçmaz tarafından sorgulandı.

Savcı Kaçmaz, nöbetçi hakimliğe sevk ettiği Dükel ve Yıldız'ın TCK’nin 329. maddesinde düzenlenen “Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçlaması ile tutuklanmalarını talep etti.

Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan İsmail Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, Müesser Yıldız tutuklandı. 

TCK 329/1 NE CEZA ÖNGÖRÜYOR?

TCK’nın 329/1 maddesinde 'Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklamak' diye ifade edilen suçu işleyen kişiye 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası verilirmesi öngörülüyor...

İsmail Dükel serbest Müyesser Yıldız tutuklandı ile ilgili etiketler Müyesser Yıldız astsubay askeri casusluk Oda tv ismail dükel Tele 1 TV
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.