Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'e gözaltı

Gelen son dakika haberine göre; TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındı.

Son dakika haberi... Gözaltı haberini duyuran TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, "Arkadaşımız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel bu sabah 07.30’da gözaltına alındı. Gözaltına alınma nedeni bilinmiyor. Savcılığın 4 gün gözaltı süresi vermiş. Savcılığa çağrılarak ifadesi alınabilecek bir gazetecinin böyle gözaltına alınması demokrasilerde olmaz, olmamalıdır" ifadelerini kullandı.

BİR GÖZALTI KARARI DA MÜYESSER YILDIZ'A

Öte yandan Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız'ın da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla gözaltına alındığı belirtildi.

Yıldız, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı ‘Askeri Casusluk’ suçlamasıyla Müyesser Yıldız'ın gözaltına alındığı öğrenildi.

TSK PERSONELİ İLE SUÇ İÇERİKLİ GÖRÜŞME 

Sabah'tan Abdurrahman Şimşek'in haberine göre; Yıldız ile birlikte aynı dosya kapsamında İstanbul’da görevli E.B. isimli bir TSK personeli ile Tele1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel’in de gözaltına alındığı öğrenildi.

Yıldız’ın kendi adına kayıtlı telefondan ‘Askeri Casusluk’ suçu kapsamında E.B. ile suç içerikli görüşmeler yaptığı belirlendi.

İkilinin Türkiye’nin Libya’daki birlikleriyle ilgili kritik görüşmeler gerçekleştirdiği öğrenildi.

Tüm detayları okumak için tıklayınız;

TERKOĞLU VE PEHLİVAN TUTUKLANMIŞTI

Libya'da şehit olan MİT görevlilerinin deşifre ettikleri gerekçesiyle geçtiğimiz günlerde ODA TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Haber Müdürü Barış Terkoğlu gözaltına alınmış, ikili tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'e gözaltı

İSMAİL DÜKEL KİMDİR?

İsmail Dükel, 1960 yılında Ankara‘da doğmuştur. İsmail Dükel, gazeteciliğe 1979 yılında Ankara‘da Rüzgarlı Sokak’ta eski adı Ulus olan Barış Gazetesinde başladı.

Ankara’da çeşitli gazetelerde çalıştı. Kanal E, Kanal Türk‘de dört buçuk yıl kadar Ankara Haber Müdürlüğü yaptı ve kuruculuğunu yaptığı Kanal Biz‘de de 13 ay kadar Ankara Haber Müdürlüğü görevlerinde bulundu.

2,5 yıl süren işsizlik dönemi oldu. Bu arada “Gazete 5” diye bir internet sitesinde beş ay kadar çalıştı. 2012 yılının Ocak ayında çalışmaya başladığı Yurt Gazetesi‘nde “Meclis kulisi” adlı köşe ya 1 yıl kadar çalıştı. Yurt Gazetesi’nden ayrıldıktan sonra Haziran 2013 tarihinde Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç‘in daveti ile Genel Yayın Yönetmeliğini Hakan Aygün‘ün yaptığı Halk Tv’de çalışmaya başladı.

Dükel günümüzde olarak TELE1'de Ankara temsilcisi olarak görev yapıyor.

MÜYESSER YILDIZ KİMDİR?

Adıyaman Besni'de doğan gazeteci Müyesser Yıldız, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu'nda eğitim gördü.

Bulvar gazetesi çıkınca orada gazeteciliğe başladı. Bulvar'ın kapatılmasının ardından mesleğine Tercüman’da devam etti.

Sırasıyla Bulvar, Tercüman, Günaydın, Akşam gazetelerinde ve Nokta Dergisi'nde çalıştı. Müyesser Yıldız Odatv'de yazılar yazmaktadır.

Haziran 2012'de 16 ay tutuklu bulunmasına neden olan Odatv davasından tahliye oldu.

Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel'e gözaltı ile ilgili etiketler Gözaltı Müyesser Yıldız ismail dükel neden gözaltına alındı İsmail Dükel kimdir tele1
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.