İskenderun'da şiddetli patlama!

Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde yaşanan çatışmanın ardından bir patlama meydana geldi. Patlamadan bir süre önce de Payas ilçesinde korucuların kontrol noktasına silahlı saldırı düzenlendi. İki olayın bağlantılı olduğu ise Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın açıklaması ile ortaya çıktı. Doğan, İskenderun'a kadar takip edilen saldırganlardan birinin etkisiz hale getirildiğini, bu sırada bir patlama yaşandığını belirtti. İkinci teröristin etkisiz hale getirildiğini ise İçişleri Bakanı Soylu duyurdu.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada çok sayıda iş yeri ile araç hasar gördü.

Patlamanın nedenine ilişkin şu ana kadar bir açıklama yapılmazken, olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildiği bilgisi verildi.

İskenderun'da şiddetli patlama!

Patlamadan kısa süre önce Payas ilçesi Pozludere bölgesinde bir pikaptan koruculara ait uygulama noktasına saldırı düzenlenledi.

Saldırganın PKK/KCK'lı Zinar-Harun kod adlı Doğan Demir olduğu değerlendirildi. 

İskenderun'da şiddetli patlama! - Resim : 2
İki saldırgan böyle görüntülendi

Uygulama noktasındaki güvenlik korucularının karşılık vermesi ile yaşanan sıcak çatışmanın ardından kaçan teröristler, araçlarının devrilmesi üzerine başka bir aracı gasp ederek 26 kilometre uzaklıktaki İskenderun'a ulaştılar. 

Yukarıdaki fotoğraf da teröristler İskenderun'a girmeden önce geçiş noktasında mobese tarafından kaydedildi. 

İskenderun'da şiddetli patlama! - Resim : 3

Hatay Valisi Rahmi Doğan'ın yaptığı açıklamaya göre, güvenlik güçlerinin takip ettiği teröristlerden biri İskenderun'un Fener caddesinde etkisiz hale getirilirken şiddetli bir patlama yaşandı.

Patlamada herhangi bir can kaybının olmadığını belirten Doğan, operasyonun ise sürdüğünü kaydetti. 

Vali Doğan'ın açıklaması şöyle:

Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır.Operasyon devam etmektedir. kamuoyu bilgilendirilecektir.

İskenderun'da şiddetli patlama! - Resim : 4

İKİNCİ TERÖRİS SAĞ YAKALANDI

Vali Doğan'ın operasyon devam etmektedir dediği çalışmanın ardından ikinci terörist de etkisiz hale getirildi. 

Gelişmeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medyadan duyurdu.

 

 

 

İskenderun'da şiddetli patlama! ile ilgili etiketler İskenderun patlama

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.