İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi

Yargıtay Üyesi İrfan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi Üyeliği'ne seçildi. Son dakika haberine göre, Fidan, Yargıtay Büyük Genel Kurulu tarafından AYM üyeliği için gösterilen 3 aday arasındaydı. Fidan Kasım 2020'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından alınıp Yargıtay üyeliğine atanmıştı. Fidan'ın AYM üyeliğinin ardından vatandaşlar İrfan Fidan Kimdir? sorusunun cevabını aramaya başladı.

27 Kasım 2020'de HSK tarafından Yargıtay Üyeliğine atanan eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, bu karardan 5 gün sonra Anayasa Mahkemesi üyeliği için aday olmuştu.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda yapılan seçimde en çok oyu İrfan Fidan, Nevzat Özsoy ve Mustafa Erol aldı. Cumhurbaşkanlığına sunulan 3 aday arasında bulunan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi.

Karar 23 Ocak tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararda, "Anayasa Mahkamesi Üyeliğine, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 146 ve 147'nci maddeleri ile 6216 sayılı Anayasa Mahkemesi ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanunun 6,7 ve 10'uncu maddeleri gereğince Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nca gösterilen üç aday arasından Yargıtay Üyesi İrfan Fidan seçilmiştir" denildi.

 

İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi

 

İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi - Resim : 2

İRFAN FİDAN KİMDİR?

Ordu'nun Fatsa ilçesi nüfusuna kayıtlı İrfan Fidan, Akkışla Cumhuriyet Savcısı olarak 1999 senesinin ağustos ayında ilk görevine başladı. Fidan sırasıyla Aşkale, Çaycuma, Dörtyol, Şişli ve İstanbul Cumhuriyet Savcısı görevlerini ifa etti.

İrfan Fidan, 2015 yılı Şubat ayında İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili oldu ve 26.07.2016 tarihinde de İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak göreve getirildi.

İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi - Resim : 3

HSK Genel Kurulu tarafından İrfan Fidan, 27 Ekim 2020 tarihinde Yargıtay üyeliğine seçildi.

Son olarak İrfan Fidan, 2021 yılının Ocak ayında yapılacak olan Anayasa Mahkemesi Üyeliği için Yargıtay Genel Kurulunda yapılacak seçimde aday oldu.

Yargıtay Genel Kurulu yaptığı seçimde 3 aday belirledi. O isimlerden biri de İrfan Fidan'dı...

İRFAN FİDAN HANGİ DAVALARA BAKTI?

İrfan Fidan, Türkiye’nin en kritik davalarında imzası bulunan savcı olarak dikkatleri çekti.

Selam Tevhid, MİT tırlarının durdurulması, Can Dündar-Erdem Gül davası, ‘Balyoz’da kumpas’ iddialarına ilişkin soruşturmaları da yürüten İrfan Fidan, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 3 bine yakın kişi hakkında soruşturma gerçekleştirdi.

İrfan Fidan Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi ile ilgili etiketler Yargıtay Anayasa Mahkemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İrfan Fidan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.