Son dakika... Irak'ta hükümet geri adım attı!

Son dakika... Pazar gününden beri çeşitli gösteri ve protestoların yapıldığı Irak’ta, başkent Bağdat ve 11 şehirde halkın direnişinin devam ettiği öğrenildi. Yeni kurulan Kazımi hükümeti aleyhine dönüşen gösterilerde, dün geceye kadar, 1 ölü ve 5’i ağır 20 göstericinin yaralandığı ve onlarca protestocunun da gözaltına alındığı belirtiliyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, aralarında çok sayıda gencin bulunduğu göstericiler, Bağdat'ın merkezi Tahrir Meydanı'nda, yeni kurulan Mustafa el-Kazımi hükümetindeki bakanlıkların liyakata değil, partiler arasındaki bölüşmeye göre seçildiğini gerekçe göstererek gösterilerini sürdürüyor.

Son dakika... Irak'ta hükümet geri adım attı!

GÖSTERİCİLERİN POLİSLE ÇATIŞMASI GECE DE DEVAM ETTİ

Protesto gösterisi yapan, kendilerine (Özgür Irak Devrimi Gençliği) adını veren gençler, Cumhuriyet Köprüsü üzerinde bulunan güvenlik güçlerinin kurduğu bariyerleri aşmak istedikleri, bunun üzerine polisin göz yaşartıcı gaz ile müdahale ettiği ifade edildi. Uluslararası ajansların geçtiği fotoğraf ve kamera görüntülerinde ise, göstericilerden bazılarının güvenlik güçlerine molotofkokteyli attığı görüldü.

IRAK’TA HÜKÜMET GERİ ADIM ATTI

 Öte yandan her geçen gün giderek artan gösteriler ilk sonuçlarını da almaya başladı. Irak yargısı, geçen yıl hükümet karşıtı gösterilerde tutuklanan göstericilerin tamamının serbest bırakılmasına karar verdiği açıklandı. Alınan bilgilere göre, Irak Yüksek Yargı Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Mustafa el-Kazımi'nin çağrısı üzerine tüm mahkemelere göstericilerin serbest bırakılması için talimat verildiği bildirildi.

Son dakika... Irak'ta hükümet geri adım attı! - Resim : 2

KASIM SÜLEYMANİ VE MUHANDİS’İN FOTOĞRAFLARI SADDAM HAVALİMANI YOLUNDAN İNDİRİLDİ

Yine dün akşam saatlerinde, geçtiğimiz ay ABD Başkanı Trump’ın emri ile füze saldırısı sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi El-Muhandis'in fotoğrafları, Saddam Uluslararası Havaalanı yolu üzerindeki binadan vinç ile indirildi.

Son dakika... Irak'ta hükümet geri adım attı! - Resim : 3

MUSUL’DA TUTUKLAMALARA HALKTAN BÜYÜK TEPKİ VAR

Gösteriler ve protestolar karşısında geri adım atan hükümete Musul’da büyük tepki olduğu ortaya çıktı. Göstericiler yayınladıkları bildirilerde, Şii El-Kazimi Hükümeti yönetiminde olanların iki yüzlü davrandıklarını söyleyerek, Musul'da Sünnilerin, terörist oldukları gerekçesi ile tutuklandıkları bildirildi.

Açıklamada, “Musul’da Sünniler Tutuklanıyorlar. Ve Her Zamanki Gibi Suçlama Terörizmdir Ve Art Niyetli Suçlamalarla Karşı Karşıya Kalacaklar Ve Yargılanacaklar. Bir Kısmı İdam Edilecek, Bu Nedenle Irak'taki Sünniler Sahipsiz Ve Kimsesizler!” denildi.

Son dakika... Irak'ta hükümet geri adım attı! ile ilgili etiketler Irak gösteriler Mustafa el-Kazımi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.