Son dakika... İngiltere'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 30 bini geçti

Son dakika... İngiltere'de Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 649 artarak 30 bin 76'ya yükseldi. İngiltere böylelikle İtalya‘yı geride bırakarak Avrupa‘da en fazla ölümün meydana geldiği ülke oldu.

Salgından en çok etkilenen ülkelerin başında gelen İngiltere‘de ise ölü sayısı 30 bin 76’ya yükseldi. İngiltere böylelikle İtalya‘yı geride bırakarak Avrupa‘da en fazla ölümün meydana geldiği ülke oldu. İtalya’da şimdiye kadar koronavirüs kaynaklı ölümlerin sayısı ise 29 bin 315.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, normalleşmeyle ilgili olarak, salgınla mücadelenin bundan sonraki aşamalarında halkın “yeni normale” uyum sağlamasının istendiğini belirtti.

Britanya hükümetinin koronavirüs konusundaki danışmanlarından Prof. Neil Ferguson ise, kendi tavsiyesi olan sokağa çıkma kısıtlaması ve sosyal mesafe kuralıyla ters düşecek davranışlarda bulunduğu için istifa etti. Ferguson istifa açıklamasında, koronavirüs testi pozitif çıktığı için virüse bağışıklık geliştirdiğini düşündüğünü, ancak bunun bir hata olduğunu kabul ettiğini söyledi.

Ferguson, tedbirlerin virüsün yayılmasına karşı önemine dikkat çekmiş ve birlikte yaşamayan çifitlerin “tecrit sürecinde” kendi evlerinde kalmalarını tavsiye etmişti.

 

Son dakika... İngiltere'de koronavirüsten ölenlerin sayısı 30 bini geçti ile ilgili etiketler İngiltere kovid-19 corona covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.