Son dakika... İngiltere ve Almanya'da koronavirüs kısıtlamalarına karşı protestolar sürüyor

Son dakika... İngiltere'de koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarına karşı olanlar yeniden sokaklara çıkarak eylem yaptı. Polis aralarında Eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in ağabeyi ve aynı zamanda İngiliz hava tahmincisi olan Piers Corbyn de aralarında olduğu bir kaç kişiyi gözaltına aldı. Almanya'da ise koronavirüs nedeniyle getirilen kısıtlamalara karşı protestoları organize edenler, katılımın 500 bin kişiyi bulmasını beklediklerini açıkladı.

İNGİLTERE

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında İngiltere'de kısıtlama karşıtları yeniden sokaklarda eylem düzenledi. Başkent Londra'da yer alan ve Kraliyet parklarının en büyüğü olan Hyde Park’ta bir grup hükümet tarafından alınan koronavirüs önlemlerini protesto etti. Maske takmayan kişilerin olduğu gruptan birkaç kişi gözaltına alındı.

Son dakika... İngiltere ve Almanya'da koronavirüs kısıtlamalarına karşı protestolar sürüyor

ESKİ İŞÇİ PARTİSİ LİDERİRİNİN AĞABEYİ DE PROTESTODA YER ALDI

Düzenlenen gösteride eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'in ağabeyi ve aynı zamanda İngiliz hava tahmincisi olan Piers Corbyn de yer aldı. Koronavirüs ve 5G’nin bağlantılı olduğunu iddia eden Corbyn megafondan önlemler hakkında, “Sizleri kontrol altında tutabilmek ve beyinlerinizi yıkamak için hazırladıkları bir yalan paketi” açıklamasında bulundu. Corbyn açıklamasının ardından gözaltına alındı.

İNGİLTERE'DE ÖLÜ SAYISI 34 BİN 466'YA YÜKSELDİ

Sağlık Bakanlığının açıklamasına göre, ülkede son 24 saatte koronavirüs nedeniyle 468 kişi daha hayatını kaybederken, toplam sayı 34 bin 466'ya çıktı.

Vaka sayısı ise 3 bin 451 artarak 240 bin 161 oldu.

ALMANYA

Almanya'da koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle getirilen kısıtlamalara karşı protestolar devam ediyor. 

Almanya'nın Stuttgart kentinde koronavirüsün yayılmasını önlemek adına alınan karantina uygulamalarına ve kısıtlamalara yönelik protestolar devam ediyor. 'Stuttgart Bira Festivali' olarak da bilinen Volksfest'in virüs nedeniyle iptal edilmesine rağmen, çok sayıda insan Cannstatter Wasen adlı festival alanında toplandı.

Protesto gösterilerinde maske takılmadığı dikkat çekilirken, sosyal mesafe kuralına uyulmadığı gözlemlendi.

Öte yandan protestoyu organize eden grup ise katılımın 500 bin kişiyi bulmasını beklediklerini söyledi.

ALMANYA'DA SON DURUM

Almanya'da ülke genelinde koronavirüs nedeniyle 8 bin 1 kişi hayatını kaybetti. Son verilere toplam vaka sayısı ise 175 bin 699 olarak açıklandı.

DHA

Son dakika... İngiltere ve Almanya'da koronavirüs kısıtlamalarına karşı protestolar sürüyor ile ilgili etiketler Almanya İngiltere protesto Karantina kovid-19 corona covid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.