İkinci yargı paketi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi

Gelen son dakika haberine göre; İkinci yargı paketini içeren teklif, TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildi. Bu teklifin içinde tüketicileri rahatlatacak düzenleme bir de yer alıyor. Tüketicilerin firmalarla uyuşmazlıkları arabuluculuk kapsamına alınacak ve mahkemelerde beklemeler son bulacak.

TBMM Adalet Komisyonunda ikinci yargı paketini içeren Hukuk Muhakemeleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin görüşmeleri tamamlandı.

TÜKETİCİ DAVALARINA ARABULUCULUK ŞARTI

AK Parti milletvekillerince hazırlanan teklifle, yargı üzerindeki iş yükünün azaltılması hedefleniyor. Tüketici davalarına arabuluculuk şartını getiren teklif, yargıda elektronik duruşma yapılmasının da önünü açıyor.

63 maddeden oluşan teklifle yargıdaki bazı müesseseler de revize edilecek.

PEK ÇOK USUL DÜZENLEMESİ DE PAKETİN İÇİNDE

Ön inceleme, belirsiz alacak davası, yargılama süreleri, feragat, sulh ve kabul, bazı tebligat zorunlulukları, bozmadan sonra ıslah, ihtiyati tedbir, kanun yoluna müracaat, tamamlama kararları, tahkim, delil tespiti, sulh ve arabuluculuğa teşvik, mahkemelerin uzmanlaşması, ses veya görüntü yoluyla duruşmaların yapılması gibi pek çok usul kurumuyla ilgili düzenlemeler paket içerisinde yer alıyor.

AA

İkinci yargı paketi TBMM Adalet Komisyonu'nda kabul edildi ile ilgili etiketler TBMM mahkeme Yargı İkinci Yargı paketi
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.