İçişleri'nden Reuters'e 'yasak' yalanlaması

İngiltere merkezli Uluslararası Haber Ajansı Reuters, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca olmak üzere yapılan "Sokağa çıkma yasağı gündemimizde yok" açıklamalarına rağmen bugün tam ters yönde bir iddiayı abonelerine geçti. Reuters'in haberine göre 'üst düzey yetkiliyi' ajansa "sokağa çıkma yasağı gelebilir" demişti. Bu iddiaya İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan yalanlama geldi. Haber için "asılsız" diyen Çataklı, manipülatif haberlere itibar edilmemesini istedi.

Son günlerde Türkiye'de artan günlük hasta sayısı kuşkusuz yeniden sokağa çıkma yasağı gelir mi? sorusunu herkesin aklına getirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'sokağa çıkma yasağı" gibi bir tedbir düşünmediklerini defalarca açıklamıştı. 

Reuters Haber Ajansı ise bugün 'üst düzey bir yetkili'ye dayandırdığı bir iddiayı gündeme taşıdı. Reuters'in haberine göre yetkili "Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir" demişti. 

Bu iddiaya İçişleri Bakanlığı'ndan yalanlama geldi.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı Reuters'in haberini sosyal medyadan paylaştığı açıklama ile yalanladı.

Çataklı iddiaya ilişkin şunları söyledi:

"Bugün Reuters kaynaklı “Türkiye'de sokağa çıkma yasakları gelebilir” haberi tamamen asılsızdır.

Daha önce de söylediğimiz gibi sahte genelgelere, isimsiz kaynaklara ve manipülatif haberlere itibar edilmemelidir." dedi...

İçişleri'nden Reuters'e 'yasak' yalanlaması

İçişleri'nden Reuters'e 'yasak' yalanlaması ile ilgili etiketler Reuters İçişleri Bakanlığı ismail çataklı sokağa çıkma yasağı
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.