İçişleri Bakanlığı: Belediyelerin yardım toplama kampanyaları yönetmeliklere aykırı

Gelen son dakika haberine göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ilin belediyelerine gönderilen yazıda, yardım toplama kampanyalarına ilişkin uyarı yapıldı. Bakanlığa bağlı İller İdaresi Genel Müdürlüğü yazısında, yardım kampanyası başlatabilmek için valilikten izin alınması gerektiği belirtildi. Öte yandan İstanbul Valiliği'nin talimatıyla İBB'nin bağış kampanyası için açtığı banka hesapları bloke edildi.

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyeleri, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesapları aracılığıyla yardım kampanyası başlattıklarını duyurmuştu.

İÇİŞLERİ: VALİLİKTEN İZİN ALINMASI GEREKİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ilin belediyelerine gönderilen yazıda, yardım toplama kampanyalarına ilişkin uyarı yapıldı.

Bakanlığa bağlı İller İdaresi Genel Müdürlüğü yazısında, yardım kampanyası başlatabilmek için valilikten izin alınması gerektiği belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı: Belediyelerin yardım toplama kampanyaları yönetmeliklere aykırı

İMAMOĞLU: YETKİ BELEDİYEDE

İçişleri Bakanlığı'nın yazısı sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kampanya çağrısını sosyal medya hesabından bir kez daha duyurdu ve yetkinin belediyede olduğunu savundu. İmamoğlu ayrıca kanun maddelerini bir info-grafikte paylaştı.

İçişleri Bakanlığı: Belediyelerin yardım toplama kampanyaları yönetmeliklere aykırı - Resim : 2

BAĞIŞ KAMPANYASI KAPSAMINDA AÇILAN HESAPLAR DONDURULDU

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinin ardından İstanbul Valiliği, ilgili bankalara yazı göndererek hesapların bloke edilmesini istedi. Bağış kampanyası kapsamında açılan hesaplar donduruldu.

İçişleri Bakanlığı: Belediyelerin yardım toplama kampanyaları yönetmeliklere aykırı ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı Son dakika Süleyman Soylu Ekrem İmamoğlu Koronavirüs Kampanya içişleri yardım kampanyası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.