İbrahim Karagül'den olay yaratacak sözler: ABD ordusu, koronavirüs salgınını dünyaya yayıyor

Gazeteci-Yazar İbrahim Karagül, sosyal medya hesabından tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tarihin en yıkıcı salgınlarından biri olan 1918 İspanyol Gribi'nin İngiliz donanması tarafından tüm dünyaya yayıldığını belirten Karagül, bugün; hemen her ülkede üsleri olan ABD ordusunun, koronavirüs salgınını dünyaya yaydığını öne sürdü.

Yeni Şafak gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, sosyal medya hesabından yaklaşık 40 bin kişiyi hayattan koparan koronavirüs salgınına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD ORDUSU KORONAYI DÜNYAYA YAYIYOR

Karagül, tarihin en yıkıcı salgınlarından biri olan 1918 İspanyol Gribi'nin İngiliz donanması tarafından tüm dünyaya yayıldığını belirterek, günümüzdeki koronavirüs salgınının dünyanın her noktasında askeri üssü olan ABD ordusu tarafından dünyaya yayıldığını iddia etti.

Karagül paylaşımında, ''1918 İspanyol Gribi, İngiliz donanması/ordusu tarafından yayıldı. 50 milyona yakın insan hayatını kaybetti. Bugünse; hemen her ülkede üsleri olan ABD ordusu, Korona salgınını dünyaya yayıyor. ABD ve yabancı ordular bölgemizden çekilsin. Evlerine dönsün. Tehlike büyük!'' ifadelerini kullandı.

ABD ORDUSUNDA KORONAVİRÜS ALARMI

Öte yandan, ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) tarafından bugün yapılan açıklamada, ABD Ulusal Muhafızlar'dan bir askerin New Jersey eyaletinde yakalandığı yeni tip koronavirüs  salgınında hayatını kaybettiği bildirilmişti.

İsmine ve rütbesine yer ver verilmeyen askerin New Jersey eyaletinde Ulusal Muhafızlar Kara Kuvvetleri'ne bağlı olduğu belirtildi.

Açıklamada, personelin 21 Mart'ta Kovid-19 testi pozitif çıktığı ve o zamandan beri hastanede tedavi gördüğü kaydedildi.

Bu kayıpla birlikte ABD ordusunda koronavirüs salgınından ölenlerin sayısı 3'e yükseldi. Daha önce bir askerin ve bir asker aile bireyinin salgından hayatını kaybettikleri duyurulmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump, yakın zaman önce Ulusal Muhafızları koronavirüs salgınında valiliklere destek vermek için görevlendirmişti.

ABD ordusunda, şimdiye kadar 569'u asker, 220'si sivil personel, 150'si asker aile bireyi, 64'ü sözleşmeli personel olmak üzere 1043 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıkmıştı.

İbrahim Karagül'den olay yaratacak sözler: ABD ordusu, koronavirüs salgınını dünyaya yayıyor

NE OLMUŞTU?

Son dakika… Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 168 kişi yaşamını yitirdi.

 

İbrahim Karagül'den olay yaratacak sözler: ABD ordusu, koronavirüs salgınını dünyaya yayıyor ile ilgili etiketler ABD İbrahim Karagül Koronavirüs Korona asker Ordu salgın
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.