En son güncel haberler!

Son dakika Hürriyet haberleri. Vatandaşlar tarafından gündem haberleri merak ediliyor. Son dakika hürriyet haberleri yurttaşlar tarafından araştırılar. En son ve en güncel haberler burada. Son dakika Hürriyet haberlerini sizin için derledik. En merak edilen ve en çok araştırılan haberlere buradan ulaşabilirsiniz. Detaylar haberimizde...

Son dakika Hürriyet haberleri. En son ve en güncel haberler burada. Son dakika hürriyet haberleri yurttaşlar tarafından araştırılar. Son dakika Hürriyet haberlerini sizin için derledik. Vatandaşlar tarafından gündem haberleri merak ediliyor. En merak edilen ve en çok araştırılan haberlere buradan ulaşabilirsiniz. Detaylar haberimizde...

 

1-İŞ BULMAK İÇİN EVDEN ÇIKTI, BİR DAHA DÖNMEDİ

En son güncel haberler!

Hürriyet'in haberine göre, Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı Demirtaş Mahallesi’ndeki evinden iş aramaya çıkan 20 yaşındaki Elif Özdemirkan’dan günlerdir haber alınamıyor. Kızlarının kaçırıldığından şüphelenen aile gözyaşları içerisinde yardım istedi. Aile, genç kızın bir arkadaşına ulaştı ancak o da " Durumu iyi ama Elif'i aramayın" notunu sosyal medyadan paylaştı.
Bursalı 20 yaşındaki Elif Özdemirkan bu sene Uludağ Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden mezun oldu. Okullar başlamadan önce iş bulmak isteyen genç kız 12 Temmuz’da iş aramak için evden çıktı. Akşam saatlerine kadar geri dönmeyen genç kızı annesi merak etmeye başladı. Kızını arayan Anne Fatma Özdemirkan kızının telefonlarının kapalı olması sebebiyle telaşa kapıldı ve eşi Ertuğrul Özdemirkan’a haber verdi. Kızlarına ulaşmak için her yolu deneyen aile herhangi bir haber alamayınca polis merkezine gitti. Kızları için kayıp ihbarında bulunan aile kızlarının can güvenliğinden endişe ettiklerini ve kızlarının kaçırıldığını ileri sürdü.

“KIZIM KAÇIRILDI, CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞE EDİYORUM”

Kızları Elif Özdemirkan’ın üniversiteden tanıdığı bir kız arkadaşı tarafından kandırılmış olabileceğinden şüphelendiklerini ifade eden aile duyarlı vatandaşlardan ve yetkililerden yardım istedi. Kızlarına geri dönmesi için seslenen anne Fatma Özdemirkan gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Özdemirkan, “Kızım İŞ-KUR’a diye çıktı bir daha gelmedi. Defalarca aradım ulaşamayınca babasını aradım. Bir arkadaşı vardı üniversiteden, onu aradık ona sorduk. Arkadaşı küçük kızıma ‘Elif’i merak etmeyin, o iyi ama gitti’ diye mesaj atmış. Biz arkadaşının kızımızın aklını çeldiğini ve kızımın kaçırıldığını düşünüyoruz. Arkadaşı kızımın nerede olduğunu biliyor ama bize söylemiyor. Polise ayrı bize ayrı şeyler söylüyor. Kızımın can güvenliğinden endişe ediyorum. Benim kızım birine kaçacak bir kız değil, benim kızım ailesine bağlı bir kız. Kızımın aklı bulandırıldı ve kızım kaçırıldı. Neredeyse çıksın gelsin, benim kızım her zaman başımın tacı” ifadelerini kullandı.

“KIZIMI ARKADAŞI KANDIRDI”

 

Baba Ertuğrul Özdemirkan da kızının arkadaşı tarafından kaçırıldığını iddia ederek, kızının bulunması için yetkililerden destek istedi. Baba Özdemirkan “Kızım 12 Temmuz’da evden çıktı bir daha geri dönmedi. Biz karakola başvurduk ama henüz bir netice alamadık. Kızımın arkadaşı tarafından kandırılıp kaçırıldığından şüpheleniyoruz. Bu kız bana ‘sen merak etme 3 gün içerisinde kızını bulup sana getireceğim, her neredeyse herkesten önce beni arayacaktır’ dedi. 3 gün sonra gittim nerede kızım diye sordum bana ‘beni aramadı’ dedi. Kızımın hayatından endişe ediyoruz. Bulan gören varsa Allah rızası için bizi arasınlar. Kızım neredeyse nasılsa bizim başımızın tacı, gelsin biz kabulüz. Hiç kimseden korkmasın biz ona sahip çıkarız” dedi.

Acılı ve endişeli aile kızları Elif Özdemirkan'ın kaybolmadan önce sahiplendiği kedisini gezdirirken çektiği videoyu izleyip hasret gideriyor.


2-SAHTE POLİSİ DE DOLANDIRDILAR

En son güncel haberler! - Resim : 2

Hürriyet'in haberine göre, Adana merkezli telefon dolandırıcılarına yönelik düzenlenen "Son alo" operasyonunda çökertilen çetenin sahte polislerinin birbirini dolandırdığı ortaya çıktı. Bir kadını kandırıp bankada kendi adına yatırılan 247 bin liranın 147 bin lirasını çeken Osman K. bir otomobile binip kaçarken diğer sahte polisler de bunu fark edip otomobili durdurmaya çalışması kameralara yansıdı.
Adana Emniyet Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 'Son alo' ismiyle Adana merkezli İstanbul, Ankara, Eskişehir, Edirne, Gaziantep, İzmir, Mersin, Osmaniye ve Şanlıurfa'da 73 adrese 5 Nisan günü şafak vakti operasyon düzenledi.

Operasyonda, telefonla aradıkları kişilere kendilerini jandarma, savcı ve polis olarak tanıtıp terör örgütleri tehdidiyle para isteyip dolandırıcılık yaptığı iddia edilen 1'i kadın 59 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 52'si tutuklandı. Diğer zanlılar ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polisin çeteyi çökertmek için yaptığı çalışma sırasında dolandırıcıların birbirini de dolandırdığı ortaya çıktı. Dolandırıcıların bir kadını arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp onu PKK ile korkutup 247 bin lirayı Osman K.'nın hesabına yatırttı. Kendilerini polis olarak tanıtan ve parayı yatırtan İsmet A. ile Mert A.'nın daha sonra Osman K.'yı arayarak gidip bankadan hesabına yatan parayı çekmesini istedi. Osman A. bankaya giderek paranın 137 bin lirasını çekti. Ancak banka dışında kendisini bekleyen zanlılara bir problem olduğunu parayı çekemediğini söyleyerek parayı onlara vermedi. Daha sonra ise bankanın önüne gelen otomobile hızla binerek olay yerinden kaçtı. Bunu fark eden diğer zanlılar ise otomobilin üzerine atlayıp durdurmak istedi ancak Osman K. kaçtı. Bu anlar ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Operasyonla yakalana zanlılar tutuklandı. Bankada kalan 110 bin lira polis tarafından sahibine teslim edildi.

3-FETÖ'NÜN TSK YAPILANMASINA OPERASYON!

En son güncel haberler! - Resim : 3

Hürriyet'in haberine göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK'daki hücre yapılanmasına yönelik soruşturması kapsamında çoğunluğu muvazzaf asker 47 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunun FETÖ'ye yönelik soruşturması sürüyor. Soruşturma kapsamında, FETÖ'nün mahrem sorumlularıyla ankesörlü telefon üzerinden haberleşerek toplantı düzenledikleri tespit edilen 38'i aktif görevde olan 47 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah İzmir merkezli 26 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

KAYSERİ'DE 11 ŞÜPHELİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Kayseri merkezli 13 ilde FETÖ’nün TSK’daki mahrem yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, sabit olan kontörlü telefonlardan ’mahrem imamlar’ tarafından ardışık olarak aranan askeri personellere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 11 şahıs adliyeye sevk edildi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Fethullahçı Terör Örgütünün TSK subay mahrem yapılanmasının deşifresine yönelik çalışma yapıldı. Kayseri’de bakkal ve büfe olarak faaliyet gösteren iş yerlerinde kontörlü olarak kullanıldığı anlaşılan sabit hatlar üzerinden ’mahrem imamlar’ tarafından FETÖ faaliyetleri kapsamında 98 askeri personelin ardışık olarak arandığı tespit edildi. Ardışık arama kaydı tespit edilen 1’i yarbay, 2’si binbaşı, 5’i yüzbaşı, 31’i üsteğmen, 50’si teğmen, 6’sı astsubay, 4’ü askeri öğrencilikten ayrılan olmak üzere 98 askeri personel hakkında FETÖ silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan soruşturma başlatıldı. Yapılan çalışmalarda bu şahıslardan 62’si hakkında daha önceden FETÖ soruşturmaları kapsamında işlem yapıldığı belirlenirken, hakkında işlem yapılmayan 32’i muvazzaf toplam 36 şüpheliden 24’ü hakkında arama ve gözaltı kararı verildi. Bu şahıslar hakkında Kayseri merkezli, İstanbul, Nevşehir, Tunceli, Malatya, İzmir, Konya, Kütahya, Ankara, Hakkari, Balıkesir, Burdur ve Bitlis illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda H.Ö., Ö.Ü., O.O., H.A., Ü.Ö., A.K., F.T., M.C.G., E.A., Ö.C., B.N., S.K., E.B. ve N.A. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınırken, A.O., O.V., A.E., M.A., M.Ü., Ş.K., H.B., E.Ç. ve A.İ.E. adlı firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü kaydedildi. Gözaltına alınan şahıslardan 11'i, Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan Adli Tabipte sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.

En son güncel haberler! ile ilgili etiketler Son dakika Hürriyet güncel Haberler
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.