Son dakika! Hulusi Akar kimdir? Yeni Milli Savunma Bakanı oldu!

Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanı olacağı kulislerde konuşulan konular arasında yer alıyor. Akar'ın yaşamı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Yeni kabinede yer alacak isimlerin kimler olacağı ise merak konusu. Peki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kimdir? Ne iş yapıyor? Kabineye giren Hulusi Akar kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kimdir? Kulislerde yer alan bilgilere göre Hulusi Akar'ın Milli Savunma Bakanı olacağı konuşulan konular arasında yer alıyor. Akar'ın yaşamı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kimdir? Ne iş yapıyor? Kabineye giren Hulusi Akar kaç yaşında? Detaylar haberimizde...

Son dakika! Hulusi Akar kimdir? Yeni Milli Savunma Bakanı oldu!

Hulusi Akar Kimdir?

Orgeneral Hulusi Akar; 1952 yılında Kayseri'de doğdu, 1972 yılında Kara Harp Okulu'ndan, 1973 Yılında Piyade Okulu'ndan mezun oldu.

1980 yılına kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çeşitli birliklerde takım komutanlığı yapan Orgeneral Akar, 1982 yılında Kara Harp Akademisi'nden mezun oldu, ardından kurmay subay olarak 7'nci Piyade Alayı'nda Karargâh Bölük Komutanlığı, 12'nci Piyade Tümen Komutanlığı'nda Lojistik Şube Müdürlüğü, Genelkurmay Genel Sekreterliği'nde Plan Subaylığı, Kara Harp Akademisi Öğretim Üyeliği, Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargâhı (Afsouth Napoli/İtalya) İstihbarat Başkanlığı'nda İstihbarat Subaylığı, Kara Kuvvetleri İstihbarat Başkanlığı'nda İstihbarat Şube Müdürlüğü, Kara Kuvvetleri Genel Sekreterliği'nde Plan Subaylığı, Genelkurmay Başkanlığı'nda Özel Kalem Müdürlüğü ve Bosna-Hersek Türk Görev Kuvveti Komutanlığı görevlerini yürüttü.

1998 yılında tuğgeneralliğe terfi etti. Tuğgeneral rütbesi ile 51'inci İç Güvenlik Piyade Tugay Komutanlığı ve Güney Avrupa Müttefik Kuvvetleri Karargâhı (Afsouth Napoli/İtalya) Plan Prensipler Başkanlığı görevlerinde bulundu, 2002 yılında tümgeneralliğe terfi etti.

Tümgeneral rütbesi ile Kara Harp Okulu Komutanlığı ve Kara Harp Akademisi Komutanlığı görevlerini yürüttü, 2007 yılında korgeneralliğe terfi etti. Korgeneral rütbesi ile Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı ve 3'üncü Kolordu Komutanlığı görevlerinde bulunduktan sonra, 2011 yılında orgeneralliğe terfi etti.

Orgeneral rütbesi ile Genelkurmay 2.Başkanlığı Görevini yürüttü, 2013 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanmıştır.

2015 yılı Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'da Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir.

Şule Akar ile evli olan Orgeneral Hulusi Akar'ın iki çocuğu var ve İngilizce biliyor.

İŞTE İLK CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİNDE YER ALACAK İSİMLER

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI: FUAT OKTAY

ADALET BAKANI: ABDULHAMİT GÜL

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI: MURAT KURUM

ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANI: FATİH DÖNMEZ

DIŞİŞLERİ BAKANI: MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

ÇALIŞMA, SOSYAL HİZMETLER VE AİLE BAKANI: ZEHRA ZÜMRÜT SELÇUK

GENÇLİK VE SPOR BAKANI: MEHMET KASAPOĞLU

HAZİNE VE MALİYE BAKANI: BERAT ALBAYRAK

İÇİŞLERİ BAKANI: SÜLEYMAN SOYLU

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI: MEHMET ERSOY

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ZİYA SELÇUK

MİLLİ SAVUNMA BAKANI: HULUSİ AKAR

SAĞLIK BAKANI: FAHRETTİN KOCA

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI: MUSTAFA VARANK

TARIM VE ORMAN BAKANI: BEKİR PAKDEMİRLİ

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: ZİYA SELÇUK

TİCARET BAKANI: RUHSAR PEKCAN

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI: MEHMET CAHİT TURAN

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI
19. yüzyıl ortalarına kadar Osmanlı ordularının daimi kadrolarında sağlık personeli olarak sadece cerrahlar bulunmaktaydı. O çağlarda aynı zamanda birer eczacı olan hekimler ancak sefer zamanı ve anlaşmalı olarak orduya alınırlardı. Sultan II. Mahmut devrinden itibaren askeri hastanelerin ve kıt'a revirlerinin kurulmasıyla birlikte ordu daimi kadrolarında hekim ve eczacılar da yer almış ve askeri eczaneler açılmıştır. O dönemde kurulan askeri hastaneler arasında Gümüşsuyu, Kuleli, Davudpaşa, Cebehane, Maltepe, Tophane, Leventçiftliği, Topçular, Askeri Hassa, Mabeyin, Humbarahane, Tersane, Tıbhane, Ahırkapı, Bab-ı Seraskeri, Rami, Toptaşı, Tarabya, Beylerbeyi, Haydarpaşa'yı sayabiliriz. Bu hastanelerin sıhhi ikmalleri içinde 1835'de Askeri Eczahane-i Amire (Ecza Ambarı Müdürlüğü) kurulmuştur.

MSB İlaç Fabrikası'nın tarihi Kırım Harbine kadar (1853-1856) uzanmaktadır. O tarihlerde ilk olarak ilaç ve tıbbi malzeme yapımı, orduda başlamıştır. Bu tip üretim yapılan ilk yer İstanbul-sarayburnu mevkiinde bulunan Gülhane Asker Hastanesidir. Malzeme-i Sıhhiye-i Askeriye İmalathanesi ismini alan bu tesiste, ordunun ihtiyacı olan ilaç (injeksiyon çözeltileri, kinin, Dover komprimeleri) ve sıhhi malzeme, pansuman malzemesi, sargı bezi, harp paketinin bir kısmı hazırlanmıştır. Daha sonra Beylerbeyi Sarayı müştemilatından eski Paşalar ve Ağalar Dairelerinde açılan Transit Depolarında ordu için komprime, ampul ve pansuman malzemeleri üretilmiştir.

I. Dünya Harbinde de Beylerbeyi Transit Deposundan başka Konya'nın Sille Mevkiinde ikinci bir ilaç ve pansuman malzemesi üretimine devam edilmiştir. İstiklal Harbi sırasında İstanbul ve Sille'de bulunan imalathaneler ayrı ayrı çalıştırılmış ve 1928'de birleştirilerek Ankara Etlik'teki Sıhhiye Ana Depo bünyesinde bir kısım haline getirilmiştir.

1953'e kadar Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı olarak Ana Sıhhiye Deposu'nun bir kısmı olarak çalışan ilaç imalathanesi, bu tarihte ayrı bir teşkilat malzeme kadrosu hazırlanarak İlaç Yapım Atölyesi Müdürlüğü adı altında Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanmıştır. 1960'dan sonra tekrar yeni bir ilaç fabrika binası yapılması için faaliyete geçilmiş, 1962'de 600 yataklı Mevki Asker Hastanesi ile Ziraat fakültesi arasındaki alanda inşaata başlanmış, 1965 tarihinde Ordu İlaç Fabrikası ismiyle ve günün şartlarına uygun modern teçhizatıyla faaliyete geçmiştir.

1999 tarihinden itibaren MSB İlaç Fabrikası Komutanlığı ismini alarak, Türk Silahlı Kuvvetlerinin hizmetinde olmaya devam etmektedir.

BAKANLIK SAYISI 26'DAN 16'YA İNDİRİLİYOR
Yeni modele göre, etkin bir koordinasyon için bazı bakanlıklar birleştirilerek bakanlık sayısı 26'dan 16'ya düşürülecek. Yeni yapılanma kapsamında bazı bakanlıkların da isimleri değişecek.

Buna göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, "Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı" adıyla yeni bir çatı altında birleştirilecek.

Oluşturulacak yeni bakanlık, aileyi merkeze alan, her evden en az bir çalışanın olduğu yeni istihdam modeli ile daha mutlu insan ve toplum için hizmet verecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı ise "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı" adıyla birleştirilecek. Yeni oluşturulacak bakanlığın amacı, yüksek teknoloji ile küresel ve prestijli markalar üreterek yapay zekada öncü, akıllı teknolojilerde lider, bilgiyi üretmede merkez bir ülke hedefi olacak.

İhracatın 500 milyar dolara yükseltilmesi ve İstanbul'un dünyanın finans merkezi olması hedefiyle, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı da "Ticaret Bakanlığı" adı altında birleştirilecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ise "Tarım ve Orman Bakanlığı" çatısı altında bir araya gelecek. Yeni bakanlık, orman arazilerinin korunarak yedi bölge, dört iklimde, her tarlanın sulandığı, yılda iki ürünün alındığı, tarımda çeşitliliğin ve verimliliğin zirveye ulaştığı, teşviklerin artarak sürdüğü, yemyeşil bir Türkiye hedefi için çalışacak.

Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Birliği Bakanlığı da birleştirilerek, "Dışişleri Bakanlığı" çatısı altında dış politikada daha etkili, uluslararası gelişmelerde daha etkin rol oynayacak.

BAKANLIKLAR BİRLEŞİYOR, İSİMLER DEĞİŞİYOR

AK Parti göreve geldiğinde 37 olan bakanlık sayısı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 16'ya inecek. Böylece kademeler azalacak, karar alım süreçleri hızlanacak.

Yeni sistemle birlikte kabinede köklü değişiklikler olacak. Birleştirilen bakanlıklar yeni bir isimle yapılandırılırken, bazı bakanlıkların ise isimleri değişecek.

Bu arada ekonomi alanında 6 olan ilgili bakanlık sayısı 3'e inecek. Bu kapsamda, 16 yılda 3 kattan fazla artan milli geliri vizyon projelerle, ekonomik canlılık, istihdam, bilgi ve toplumsal fayda üreterek yeniden katlama hedefiyle oluşturulan sistemde ekonomi yönetimi sadeleşecek.

Başbakan Yardımcılığına bağlı Hazine Müsteşarlığı yeni yapılanmada Maliye Bakanlığı çatısı altında olacak. Maliye Bakanlığının adı ise "Hazine ve Maliye Bakanlığı" olarak değiştirilecek.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının adı ise "Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı" olacak.

İŞTE YENİ SİSTEMDEKİ BAKANLIKLARIN İSİMLERİ:

"Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı."

Son dakika! Hulusi Akar kimdir? Yeni Milli Savunma Bakanı oldu! ile ilgili etiketler Hulusi Akar Milli Savunma Bakanı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.