Son dakika! Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in tedavisini böyle engellemişler! Avukatları ölüme sürüklemiş...

Son dakika... Terör örgütü DHKP/C davasından tutuklu yargılanan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ile İbrahim Gökçek'in ölümü ile ilgili detaylar ortaya çıkıyor. Helin Bölek ile İbrahim Gökçek’in açlık grevindeyken durumlarının kötüye gitmesi üzerine Sağlık Bakanlığının tedavileri için girişimlerde bulunduğu, avukatlarının tedaviyi engellemek için yoğun çaba sarf ettiği ortaya çıktı.

DHKP-C sanıkları Grup Yorum üyeleri Helin Bölek açlık grevindeyken, İbrahim Gökçek ise açlık grevini bitirdikten 2 gün sonra hayatını kaybetti. Sosyal medyada ikisinin de ölümünde ihmaller olduğuna dair DHKP-C sempatizanları tarafından paylaşımlar yapıldı.

Son dakika! Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in tedavisini böyle engellemişler! Avukatları ölüme sürüklemiş...

TERÖR ÖRGÜTÜ AVUKATLARI DEVREYE GİRDİ

Sağlık Bakanlığı avukatları, örgüt tarafından ölüm orucunda tutulmak istenen Bölek ile Gökçek için "tedavi amaçlı kişisel koruma kararı" verilmesi talebiyle 11 Mart'ta mahkemeye başvurdu. Amaç iki kişinin de hayatta kalmasını sağlamak ve tedavilerini yapabilmekti.

Mahkeme, her ikisinin de tedavi için zorunlu olarak hastaneye yatırılmasına karar verdi. Ancak Helin Bölek ile İbrahim Gökçek'in avukatları bir gün sonra karara itiraz etti.

Son dakika! Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in tedavisini böyle engellemişler! Avukatları ölüme sürüklemiş... - Resim : 2

Bu arada, Bölek ve Gökçek'in destekçilerinden oluşan bir grubun hastanede arbede çıkardığı ve sağlık görevlilerini tehdit ettiği de kayıtlara geçti.
Tedaviyle ilgilenen sağlık çalışanlarının fotoğrafları da terör örgütüne yakın hesaplarda paylaşılarak hedef gösterildi.

Mahkeme "davalıların hayati riski" olduğu gerekçesiyle avukatların ilk itirazını reddetti. Ancak avukatlar, hastanede tedaviye dayanak oluşturabilecek bir sağlık kurulu raporu bulunmadığını ve müvekkillerine zorla müdahale edildiğini öne sürerek itirazlarını yineledi. Bu itiraz da reddedildi.

Son dakika! Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in tedavisini böyle engellemişler! Avukatları ölüme sürüklemiş... - Resim : 3

Aynı gün, hastanede Bölek ve Gökçek'in koronavirüs salgını yüzünden risk altında oldukları ve bilinçlerinin açık olduğuna ilişkin rapor hazırlandı. Hastaneden mahkemeye gönderilen kurul raporunda ise her iki hastanın da tedaviyi kabul etmediklerini ifade edildi.

Mahkeme de avukatların talebi üzerine her iki ismin de taburcu edilmesine karar verdi.

Son dakika! Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in tedavisini böyle engellemişler! Avukatları ölüme sürüklemiş... - Resim : 4

Avukatların başvurusuyla tedavi süreçleri sona eren Helin Bölek 3 Nisan'da, İbrahim Gökçek ise 7 Mayıs'ta hayatını kaybetti. İbrahim Gökçek vefatından 2 gün önce yani 5 Mayıs'ta örgüte rağmen ölüm orucuna son vererek hastaneye kaldırılmıştı.

 

Son dakika! Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in tedavisini böyle engellemişler! Avukatları ölüme sürüklemiş... ile ilgili etiketler avukat DHKP-C İbrahim Gökçek Helin Bölek
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.