HDP'li Hüda Kaya tecavüzden sonra aileyi susturmaya çalıştı

Türkiye'yi şoke eden tecavüz skandalında art arda sıcak gelişmeler yaşanıyor. İddiaya göre kendi seçim bölgesinde evli ve çocuklu bir kadına tecavüz eden HDP'li Mardin Milletvekili Tuma Çelik olayın duyulmasından sonra partili kadın milletvekilleri tarafından korundu. HDP'li Hüda Kaya tecavüz mağduru aileye ulaştı. İddiaya göre aileyi susturmaya çalıştı.

Her fırsatta kadın eşitliğine dem vuran Halkların Demokratik Partisi (HDP), bu sefer kendi milletvekili tarafından tecavüze uğramış evli bir kadının susturulması için elinden ne gelirse yaptı. Hatta bir kadın milletvekilini bu rezilliği örtbas etmesi için devreye soktu.

AİLEYE BASKI YAPILDI

İddiaya göre skandalın ortaya çıkmasından sonra HDP durumu örtbas etmek için devreye kadın milletvekilini soktu. Ayrılıkçı açıklamalarıyla dikkat çeken Hüda Kaya aileye ulaştı. Baskıyla aile susturulmaya çalışıldı.

SKANDALI ÖRTMEK İÇİN İSTİFA ETTİ AMA

Skandal tecavüz olayı sosyal medyada da sıkça dile getirildikten sonra Tuma Çelik partiyi korumak adına istifa etti. Ancak olayı sol medya 'tecavüz detayından' görmeyerek HDP'yi korudu.

ŞAMİL TAYYAR İSYAN ETTİ

HDP'li Hüda Kaya tecavüzden sonra aileyi susturmaya çalıştı

Skandalın ortaya çıkmasından sonra Tuma Çelik'in dokunulmazlığının kaldırılması gündeme geldi. AK Parti eski Şanlıurfa Milletvekili Şamil Tayyar, “Bu şahıs, AK Partili olsa, manşetler farklı olur, sosyal medyada etiket açılırdı. HDP’li olunca suçun niteliğini görmezden geldiler, tecavüzü manşete koymadılar. İktidara muhalif olun, olun da tecavüze uğrayan kadına muhalefet, nasıl bir akıldır?” diye tepki gösterdi.

TEPKİ ÜZERİNE TEPKİ YAĞDI

Olayın saklanıp örtbas edilmeye çalışılmasına tepki yağdı. Tepkilerde ortak payda kadına yapılan şiddetin HDP'nin terör örgütü olarak tanımadığı PKK'da da sık sık yaşanmasıydı. İşte o tepkilerden bazıları:

HDP'li Hüda Kaya tecavüzden sonra aileyi susturmaya çalıştı - Resim : 2

HDP'li Hüda Kaya tecavüzden sonra aileyi susturmaya çalıştı - Resim : 3

HDP'li Hüda Kaya tecavüzden sonra aileyi susturmaya çalıştı ile ilgili etiketler HDP Tecavüz hüda kaya
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.