Berat Albayrak istifa etti

Gelen son dakika bilgisine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sürpriz bir kararla görevinden istifa etti. Bakan Albayrak açıklamayı Instagram hesabından yaptı. Görevi bırakma gerekçesi olarak sağlık sorunlarını gösteren Bakan Albayrak'ın istifasına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Gözler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açıklamada...

İlk kez son dakika gelişmesi olarak SuperHaber'in duyurduğu istifa kararını Berat Albayrak sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajla ilan etti.

Albayrak mesajında, "Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe karar aldım." dedi.

Berat Albayrak'ın bu sürpriz istifası ile eşzamanlı olarak Twitter hesabını da silmesi dikkat çekti. Bu gelişme üzerine Albayrak'ın sosyal medya hesaplarının bilgisayar korsanları tarafından "hacklenmiş" olabileceği ihtimali gündeme geldi.

Ancak saatler boyunca istifaya ilişkin hiçbir resmi yalanlama yapılmadı ve Albayrak'ın Instagam'da yaptığı istifa duyurusunun gerçek olduğu görüşü ağır bastı. 

 İŞTE BERAT ALBAYRAK'IN İSTİFA MESAJI

İşte Albayrak'ın pazar gecesine bomba gibi düşen o istifa mesajı;

"Kamuoyunun dikkatine

Yaklaşık beş yıldır sürdürdüğüm bakanlık görevime sağlık sorunlarım nedeniyle artık devam edememe karar aldım. Bundan sonraki süreçte artık zamanımı uzun yıllardır zorunluluktan ötürü ihmal ettiği ve bana desteğini hiçbir zaman esirgemeyen annem, babam, eşim ve çocuklarıma ayıracağım.

Çok büyük hedeflerle çıktığımız bu yolculukta gerçekleşecek olan bayrak değişimiyle yeni gelen arkadaşlarımız Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Büyük güçlü Türkiye hedefine her zamankinden daha kararı ve emin adımlarla devam edeceklerdir.

Enerji'de olduğu gibi Ekonomi'de de ektiğimiz tohumlar çok da uzak olmayan bir gelecekte koca çınarlara dönüşecek ve ülkemizi tam bağımsızlık hedefine ulaştırdığına şahit olacağız inşallah. Bundan en ufak bir şüphem yoktur.

Bu 5 yıllık süre zarfında benimle bu zor ama kutsal yükü yüklenen tüm yakın mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çokça hakkım geçmiştir haklarını helala etsinler. At izinin it izine karıştığı, Hak ile batılı ayırt etmenin zorlaştığı böyle bir çetin bir zamanda bizleri samimiyetine inanarak dua eden her bir vatandaşımızdan Rabbim razı olsun.

Türkiye tarihindeki belki de en kritik dönemleden sayılacak bu 5 yıllık süre zarfında ülkeme ve ümmete hizmet etmeyi bana nasip eden Rabbime sonsuz hamdolsun.

Gaybı, kalpleri ve hakiki niyetleri bilen mutlak güç sahibi Cenab-ı Allah bizleri Sırat-ı Müstakim'den ayırmasın.

Sonumuzu hayreylesin.

Berat Albayrak"

 

 



Berat Albayrak istifa etti ile ilgili etiketler Berat Albayrak istifa Hazine ve Maliye Bakanı AK Parti Son dakika istifa haberi
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.