Son dakika... Hava Harp Okulu'ndaki darbe toplantısının görüntüleri ortaya çıktı! / VİDEO

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün önce İstanbul Hava Harp Okulu'nda yapılan darbe koordinasyonuna ilişkin toplantı görüntüleri ortaya çıktı. Suikast timi komutanı Sönmezateş de o gün oradaydı...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Hava Harp Okulu'nda görevli subayların da aralarında bulunduğu 34'ü tutuklu, 44 şüpheli hakkında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamedeki görüntüler ortaya çıktı.

DARBE TOPLANTISININ GÖRÜNTÜLERİ İDDİANAMEDE

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca, FETÖ/PDY tarafından 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe teşebbüsüne katıldığı iddia edilen, İstanbul Hava Harp Okulu'nda görevli subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan 44 kişi hakkında hazırlanan iddianameye ilişkin ek dosyalardaki görüntülerin detayları belli oldu.

Görüntülerde, darbe girişiminden bir gün önce (14 Temmuz 2016) Hava Harp Okulu Komutanlığında yapılan darbe koordinasyonuna ilişkin toplantıya katılanlar yer alıyor.

hava_harp_okulu2

DARBEDEN 1 GÜN ÖNCE HAVA HARP OKULU

Söz konusu toplantılara; İstanbul'daki ana darbe davasının sanıkları eski tümgeneral Hava Harp Okulu Komutanı Fethi Alpay, eski 66. Mekanize Tugay Komutanı tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, eski İstanbul Jandarma Komutanı Gürcan Sercan (Jandarma dosyasının sanığı) ile diğer şüphelilerin katıldıkları görülüyor.

Görüntülerde Barbaros Akça’nın toplantıya geldiği ve cep telefonunu Fethi Alpay’ın makamına girmeden önce Burhan Torlak’a verdiği görülüyor.

Başka bir görüntüde ise eski 66. Mekanize Tugay Komutanı tuğgeneral Mehmet Nail Yiğit, eski İstanbul Jandarma Komutanı Gürcan Sercan (Jandarma dosyasının sanığı) Gürcan Selcan veHava Harp Okulu Komutanı Fethi Alpay’ın odadan ardada çıkışları ve Mehmet Nail Yiğit’in cep telefonunu sekreterden alması yer alıyor.

GÖKHAN ŞAHİN SÖNMEZATEŞ DE HAİN TOPLANTIDA

Darbe koordinatörü Cumhurbaşkanı suikast girişiminin başı eski Tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş’in Hava Harp Okulu’na gelişinin bulunduğu görüntülerde 14 Temmuz’u 15 Temmuz’a bağlayan gecede 3. Darbe Koordinasyonu toplantısı görüntüleri de yer alıyor.

15 Temmuz darbe girişimi başlangıcında önceden görevlendirme yapılan darbeci kanadın sivil araçları ile Hava Harp Okulu’na gelişleri kameralara yansıyor.

POLİS VE HALKA ATEŞ AÇMA GÖRÜNTÜLERİ DE VAR

Öte yandan, darbe girişimi anları, darbeci askerlerin mevzilenmeleri ve darbeci askerlerin dışarıdaki polisler ve vatandaşlara ateş açma anları da görülüyor.

İddianamede yer alan görüntülerde 15 Temmuz darbe girişimi başlangıcında Hava Harp Okulu helikopterinin darbeci askerlerce çıkarılma anı kameralara yansırken, darbe kalkışmasının bastırılması akabinde vatandaşların bunlara müdahalesi ile yaşanan olaylar da görülüyor.

Son dakika... Hava Harp Okulu'ndaki darbe toplantısının görüntüleri ortaya çıktı! / VİDEO ile ilgili etiketler 14 Temmuz hava harp okulu darbe toplantısı gökhan sönmezateş Gürcan Sercan mehmet nail yiğit fethi alpay
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.